Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Στη Ρουμανια ταξιδεψε ο Γιαννης Πετρου



Στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι, ταξίδεψε ο συγχωριανός μας Γιάννης Πέτρου μαζί με φίλους του το τριήμερο 19-20-21 Μαρτίου 2010.
Από τις εντυπώσεις του ταξιδιού έμεινε κατά ενθουσιασμένος καθότι και η παρέα του και το Βουκουρέστι ήταν υπέροχα. Μέρος αυτών των εντυπώσεων θέλησε να τις μοιραστεί μαζί μας γι΄ αυτό και μας έστειλε μερικές φωτογραφίες που έβγαλε εκεί.
Συνιστά δε, σε όσους δεν έχουν επισκεφθεί το Βουκουρέστι να το επισκεφτούν ανεπιφύλακτα, γιατί είναι μια πανέμορφη, σύγχρονη και μαγευτική πόλη! 
Oρισμένα από τα αξιοθέατά της:
-Το Παλάτι της Βουλής (χτίστηκε τη δεκαετία του 1980)
-Το Εθνικό μουσείο τεχνών της Ρουμανίας
-Τα Ανάκτορα Μογκοσοάγια
-Το Αtheneul roman, το Ρουμάνικο κέντρο κλασσικής μουσικής
-Το Εθνικό μουσείο της Ρουμανίας στην οδό Βικτόριε
-Η Ελληνική Εκκλησία Σταυροπόλεως.
Λίγα λόγια για τη πόλη.
Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Βουκουρεστίου είναι το μεγαλύτερο στη Ρουμανία και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Αποτελείται από το μετρό του Βουκουρεστίου, καθώς επίσης από ένα σύστημα μεταφορών επιφάνειας που οργανώνεται από RATB (Regia Autonoma de Transport Bucuresti), το οποίο αποτελείται από λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και τραίνα. Επιπλέον, υπάρχει ένα ιδιωτικό σύστημα ταξί και μικρών λεωφορείων. Η πόλη έχει δύο αεροδρόμια. Επίσης υπάρχει ο σιδηροδρομικός σταθμός Γκάρα ντε Νορντ.
Και λίγα λόγια για την ιστορία της πόλης.
Τον 14ο αιώνα στη περιοχή υπήρχε φρούριο Οθωμανών, γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε σιγά σιγά η πόλη του Βουκουρεστίου. Το 1462 έγινε πρωτεύουσα των ηγεμόνων της Βλαχίας. Η Ελληνική Ακαδημία του Βουκουρεστίου όπου δίδαξαν δάσκαλοι του Γένους αποτέλεσε το πνευματικό φυτώριο της Βλαχίας, και του υπόδουλου Ελληνισμού. Εδώ, πριν την επανάσταση του 1821 ζούσαν πολλοί Έλληνες. Πρωτευούσα της ανεξάρτητης Ρουμανίας, έγινε το 1880. Κατα τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το κατέλαβαν οι Γερμανοί από το 1940 ως το 1944, οπότε απελευθερώθηκε.
Οι φωτογραφίες από το ταξίδι.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας