Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ημερα της γυναικας

Με τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη αρχίζουμε το αφιέρωμα στην «ημέρα της γυναίκας» του Βαλτινού.
"Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί
Γυναίκα"

Η γιορτή της «Ημέρας της γυναίκας» είναι μία κατάκτηση για την Ανθρωπότητα, που πραγματώθηκε με σκληρούς αγώνες, κυρίως από τις γυναίκες.
Η Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στην διαμόρφωση της ιστορίας και για να θυμίζει πως ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει στην (αυτονόητη) κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, είναι ακόμη πολλά- πολλά που πρέπει να ακολουθήσουν.
Παρά τους αγώνες και τις θεσμικές παρεμβάσεις για την ισότιμη εξέλιξη των γυναικών, εξακολουθούν να επιβιώνουν οι διακρίσεις και ανισότητες εις βάρος των γυναικών, τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, οι χαμηλές αμοιβές και συντάξεις κ.α.
Και ασφαλώς ένας άλλος λόγος για να ”εορτάζεται” σήμερα η ημέρα της γυναίκας είναι η ανάγκη να εξαλειφθούν φαινόμενα φυλετικού ρατσισμού και κακοποίησης- εξαιρετικά συνηθισμένα σε χώρες του τρίτου κόσμου.
Εμείς εδώ στην εφημερίδα μας παρουσιάζουμε το παρακάτω φωτογραφικό υλικό αφιερωμένο στην γυναίκα του Βαλτινού, συμμετέχοντας και στηρίζοντας έτσι τον αγώνα τους.

Η Στεργιανή με τη Χρυσούλα

Η Μαιάκου

Η Καλλιόπη

Κολατσιό στο χωράφι

Το ξαπόσταμα στο χωράφι

Οι φίλες

Η Ελένη

Οι αδερφές

Οι φιλενάδες

Οι φιλενάδες

Οι φιλενάδες

Οι φιλενάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας