Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Εκδηλωση στο Γυμνασιο Βαλτινου

Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική…
Μία ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο Γυμνάσιο Βαλτινού




«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική…», ήταν ο τίτλος του πολιτιστικού προγράμματος που παρουσιάστηκε χθες Τρίτη 11 Μαίου 2010 στο Γυμνάσιο Βαλτινού.



Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με λέξεις, εικόνες και ήχους, παρουσίασαν την ιστορία, τη γλώσσα και τη μουσική των ελληνόφωνων κατοίκων της Νότιας Ιταλίας. Έτσι λοιπόν, η ιστορία της περιοχής – ιστορία 3.500 χρόνων- η γλώσσα της, η grico, η «πιο γλυκιά, η πιο τραγουδιστή ελληνική που μιλήθηκε ποτέ» - και η ξεχωριστή μουσική παράδοσή της, ζωντάνεψαν στην από κάθε άποψη άρτια αυτή εκδήλωση.

Στο πρόγραμμα εργάστηκαν οι μαθήτριες της σχολικής χορωδίας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Αλεξανδρή Χαρίκλεια, φιλόλογο και Ντέλλα Μαριάννα, μουσικό.

Τέτοιες προσπάθειες αποδεικνύουν πόσο αξιόλογο αποτέλεσμα μπορούν να αποδώσουν η εργατικότητα, η καλή συνεργασία, η καλλιτεχνική ευαισθησία και η επιστημονική επάρκεια.

Καταδεικνύει δε, το πώς το δημόσιο σχολείο μπορεί να αναβαθμιστεί και να ανταποκριθεί επαξίως, στο ρόλο του, όταν όλοι οι συντελεστές του – διεύθυνση, καθηγητές και μαθητές- μοχθούν για το καλύτερο.
  
Να σημειωθεί ότι διευθύντρια του Γυμνασίου Βαλτινού που επισκεφθήκαμε για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι ότι πρόκειται για ένα σχολείο πρότυπο, είναι η κυρία Σακελλαρίου Ασπασία.


Πηγή: Εφημ. Έρευνα   Του Λάζαρου Μάμαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας