Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Με θεατρο αποχαιρετισε τη χρονια το ΓΕΛ Βαλτινου


Ενθουσίασαν οι μαθήτριες με την ποιότητα της δουλειάς τους - Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Αγλαΐα Βούζα.
Μία θεατρική παράσταση αξιώσεων για τα δεδομένα ενός σχολείου, παρουσίασαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Βαλτινού την περασμένη Τρίτη.

Ειδικότερα, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Βαλτινού η θεατρική παράσταση με τίτλο «8 γυναίκες κατηγορούνται» .
Πρόκειται για ένα αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά. Οκτώ Γυναίκες, μέλη μιας οικογένειας και του υπηρετικού προσωπικού, μαζεύονται σε ένα απομονωμένο σπίτι και βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωπες με την κατηγορία της δολοφονίας. Όσο το πτώμα παραμένει στον κλειστό δωμάτιο, τόσο οι ίδιες, που η καθεμιά έχει το δικό της κίνητρο για το φόνο, αλληλοκατηγορούνται παίζοντας κρυφτό με το παρελθόν και κρύβοντας ένοχα μυστικά. Το έργο επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους θεατές αφού κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον τους από την αρχή ως το τέλος όπου και γίνεται η αναπάντεχη αποκάλυψη της αλήθειας.
Στην παράσταση πήραν μέρος οι μαθήτριες: Αγγέλη Αγγελική, Αργυρίου Βιργινία, Γακοπούλου Δήμητρα, Σαμαρά Μαρία, Ντέλλα Μαρία, Κουτελίδα Σταυρούλα, Κουφού Κατερίνα, Πανάγου Εύα, Θεοδώρου Ειρήνη.
Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Αγλαΐα Βούζα, ενώ τα κουστούμια ήταν μια ευγενική προσφορά του Δημοτικού θεάτρου και της κ. Αντονέλλας Χήρα.

Ικανοποίηση και χαρά

Οι μαθήτριες ενθουσίασαν το κοινό. Οι ίδιες έδειξαν ζήλο και αφοσίωση στο έργο. Η παράσταση ήταν πράγματι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους όσοι την παρακολούθησαν. Οι ίδιες, μετά το τέλος της, δεν έκρυψαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους που μετείχαν σε μία θεατρική παράσταση. Ήταν μία δημιουργική απασχόληση με την οποία εξέλιξαν τα εκφραστικά τους μέσα.

Παρουσίες

Στη θεατρική παράσταση, παρευρέθηκαν η σχολική σύμβουλος κ. Δήμητρα Σακοράφα, ο υπεύθυνος Πολιτιστικών Προγραμμάτων Ν. Τρικάλων κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ, ο απερχόμενος διευθυντής του σχολείου κ. Σταυρινού, στον οποίον άλλωστε και αφιερώθηκε η παράσταση, πολλοί καθηγητές, καθώς και γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Μετά την παράσταση ακούστηκαν τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου.
Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές για καλή επιτυχία του νέου διευθυντή κ. Καγιούλη Δ. αλλά και όλου του συλλόγου των καθηγητών προς τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πηγή: Εφ. ΕΡΕΥΝΑ - Του Λάζαρου Μάμαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας