Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Καιρός: Καλού κακού, πάρτε και μιαν ομπρέλα....




Στις αρχές του μήνα Ιούνιο... έπαιζαν οι ομπρέλες θαλάσσης. Στη συνέχεια σύμφωνα με τα γυρίσματα του καιρού -...παίζουν και οι ομπρέλες για τη βροχή.




Ομπρέλα ονομάζεται αντικείμενο το οποίο χρησιμεύει για την προστασία από τον ήλιο ή τη βροχή. Αποτελείται από ένα ευθύγραμμο ξύλινο ή μεταλλικό άξονα, πάνω στην άκρη οποίου στερεώνονται ακτίνες, οι οποίες στηρίζουν ύφασμα το οποίο προσφέρει σκιά ή εμποδίζει τη βροχή.. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι για να τις χρησιμοποιήσει κανείς τις ανοίγει, έτσι ώστε να γίνεται πλήρης έκταση τους υφάσματος, ενώ μετά τη χρήση κλείνονται, ώστε να μην καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο.




Συνήθως αποτελεί αξεσουάρ του Φθινοπώρου όπου οι βροχές είναι πυκνότερες και έτσι αποδεικνύεται παραπάνω από χρήσιμη στις εξόδους μας. Αλλά και στις καλοκαιρινές μπόρες έχει την τιμητική της.




Όμως δεν πρόκειται απλά για ένα χρηστικό αξεσουάρ που μας κρατά στεγνούς και προστατευμένους από τον αέρα.


Η ομπρέλα, λιγότερο από την αρχαιότητα και περισσότερο από την Βικτοριανή Εποχή και μετά αποτελεί ανέκαθεν ένα σύμβολο κομψότητας, ένα fashion statement που προσδίδει στον ιδιοκτήτη της φινέτσα και σε κάποιες περιπτώσεις κύρος.


Άσε που στο Βαλτινό παλιότερα, αποτελούσε κόσμημα και αξεσουάρ για τις νύφες!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας