Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πριν από έξι χρόνια «Αθήνα 2004»




Τέτοια εποχή πριν από 6 χρόνια διεξάγονταν στη χώρα μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Αθήνα 2004». Ο κόσμος είχε υποκλιθεί μπροστά στη μαγεία της υποδειγματικής διοργάνωσης.




Η Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 ήταν μοναδική, αφού για πρώτη φορά αγκάλιασε και έστειλε τα μηνύματα του Ολυμπισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι δρομείς διέσχισαν τον κόσμο μεταφέροντας τη Φλόγα, η οποία συμβολίζει τα ανθρώπινα ιδεώδη, την ειρήνη, το όραμα των Ολυμπιακών Αγώνων.



Από το Βαλτινό αυτή την τιμητική ευκαιρία εμπειρίας είχε η Κατερίνα Τσιγάρα, η οποία ως λαμπαδηφόρος αποτέλεσε έναν από τους κρίκους της αλυσίδας της Λαμπαδηδρομίας.



Ξεκινώντας από την ιστορική μήτρα της Ολυμπίας η φλόγα μετέφερε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε 27 χώρες του πλανήτη τα οικουμενικά μηνύματα της ελπίδας, της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.



Δείτε το βίντεο από την τελετή έναρξης.

Η τελετή προκάλεσε παγκοσμίως ρίγη συγκίνησης, καθώς επισφράγισε μία μοναδική ιστορική στιγμή, αυτή της τελικής επιστροφής των Αγώνων στη γενέτειρά τους, την Ελλάδα. Λιτή και άψογα σχεδιασμένη, μεστή συμβολισμών, με προσεκτικά επιλεγμένη μουσική αρχαιοελληνικής προέλευσης η τελετή κέρδισε τις εντυπώσεις, δημιουργώντας γέφυρες ανάμεσα στους αρχαίους και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.




Έξι χρόνια μετά ποιος θυμάται ότι η χώρα αυτή διοργάνωσε άψογα Ολυμπιακούς αγώνες;
Βέβαια, το μετά δεν μπορεί να είναι εφάμιλλο με αυτό που βιώνεις ως χώρα, ως λαός ή και ως απλός φίλαθλος την ώρα των Αγώνων.
Όμως τα χρόνια που ακολούθησαν έσβησαν την όποια λάμψη, αφάνισαν τα όποια οφέλη και εδραίωσαν το σύμπτωμα της «μεταολυμπιακής μελαγχολίας».
Ένα συλλογικό αίσθημα κενού αφού έχει επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας