Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Καταναλώστε καθημερινά φρούτα.


Φρούτα… μία μεγάλη ομάδα τροφίμων με πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων, που αν τα καταναλώνετε καθημερινά μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας, την εμφάνιση σας, τη ζωή σας!!!




Είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, στην ευεξία και στην ενέργεια που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας, καθώς και σε βιταμίνες που δρουν προστατευτικά έναντι πολλών ασθενειών, τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και φυσικά βοηθούν στην καλυτέρευση της εξωτερικής μας εμφάνισης, αφού προσδίδουν λάμψη και ζωντάνια σε δέρμα και μαλλιά!




Η συμβουλή μας είναι να προτιμάτε να καταναλώνετε τα φρούτα και τα λαχανικά στην εποχή τους.




Ο μήνας Αύγουστος αναφέρεται στη λαϊκή παράδοση και ως Συκολόγος, ή Τραπεζοφόρος κυρίως για την αφθονία των καρπών του. Υπάρχουν, εν αφθονία, πολλά είδη φρούτων με ποικιλία γεύσεων, τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε τώρα τον Αύγουστο. Καρπούζια, πεπόνια, σύκα, αχλάδια, σταφύλια, κορόμηλα, δαμάσκηνα  φράουλες,   κεράσια, βύσσινα, βερίκοκα, ροδάκινα, κ.α.




Έφοδος λοιπόν στα περιβόλια, στα μποστάνια και στα αμπέλια του Βαλτινού και αν δεν υπάρχουν αυτά, κάντε μια βόλτα στη λαϊκή ή στα μανάβικα της γειτονιάς.




Καταναλώστε καθημερινά φρούτα, βελτιώσουν την υγεία σας, την εμφάνιση σας, τη ζωή σας!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας