Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχινάει στα Τρίκαλα Λιάκο μ΄ το παζάρι




Άρχισε από σήμερα η εμποροπανήγυρη ή αλλιώς το Τρικαλινό παζάρι.




Η ετήσια εμποροπανήγυρη, θεσμός των Τρικάλων, αυτό το έθιμο με το οποίο έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές και ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά δρώμενα της πόλης, χωρίς να λείπει και το στοιχείο της κοινωνικής συναναστροφής» για μια ακόμη χρονιά είναι εδώ...




Μπορεί να έχει χάσει την αίγλη των παλαιότερων εποχών, μπορεί ακόμα να πραγματοποιείται εν μέσο έντονης οικονομικής κρίσης όμως παραμένει σημαντικό και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Τρικαλινούς.




Έτσι από σήμερα το βράδυ και για μια βδομάδα το Τρικαλινό πανηγύρι θα έχει την τιμητική του στο παραποτάμιο χώρο των Καρυών.




Οι εμπορικές παράγκες έχουν στηθεί εδώ και μέρες και έχουν φορτωθεί με εμπορεύματα από τους διάφορους εμπόρους.







Παράγκες με ρούχα, παπούτσια, χαλιά, κουζινικά είδη, κοσμήματα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους, χωρίς φυσικά να εξαιρείται και το στομάχι για την τέρψη του οποίου θα υπάρχουν τα σουβλατζίδικα και τα χαλβαδοποϊεία.




Το δικό του μερίδιο έχει και το Λουνα Παρκ όπου προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους.




Βέβαια το ενδιαφέρον των Τρικαλινών καταναλωτών για αγορές από τις παράγκες της εμποροπανήγυρης έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια, και περισσότερο αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία εναλλακτικής ψυχαγωγίας.




Παρόλα αυτά όμως, ακόμα κι αν ξέφτισε στην πορεία του χρόνου, δεν παύει να είναι ένας θεσμός για τα Τρίκαλα, ένα έθιμο ετών, μια γνώριμη φθινοπωρινή συνήθεια που είχε και χρονολογικό προσδιορισμό: "μετά το παζάρι, πριν το παζάρι".


Και ποιος ξέρει μπορεί εν μέσω οικονομικής κρίσης, της πιο σκληρής που διέρχεται η χώρα, με δραστικά μειωμένο το εισόδημα της πλειονότητας των πολιτών, το παζάρι να ζήσει μέρες δόξας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας