Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Πόλη Αναφοράς» του Μιχάλη Ταμήλου.


«Η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση προδικάζει το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου , γιατί με την δική σας δύναμη θα είμαστε πάλι νικητές.
Το μήνυμα της νίκης ας τρέξει από άκρη σ’ άκρη στα όρια του νέου Δήμου από το Ξυλοπάροικο μέχρι την Αγριελιά κι από το Γλίνος μέχρι τις Σπαθάδες, σ’ όλα τα χωριά του μεγάλου Δήμου μας». Αυτά δήλωσε χθες στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, τονίζοντας ακόμα πως και η νίκη αυτή θα ανήκει σε όλους εσάς που έξω από κόμματα στηρίζετε τον συνδυασμό μας.

Ο συνδυασμός
Αναφερόμενος στο συνδυασμό, υποστήριξε πως τον συγκροτούν 208 στελέχη από όλα τα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα που έχουν σαν κύριο γνώρισμα την αγάπη για τον τόπο τους, την αγάπη για τα Τρίκαλα, ενώ αυτός, είναι ο ισχυρότερος συνδυασμός απ’ όλους, για να εξηγήσει:
«Όχι μόνον αριθμητικά αλλά και ποιοτικά αφού τον συγκροτούν στελέχη με μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αναγνωρισμένη προσφορά στον τόπο του ο καθένας από την θέση του Δημάρχου , του Αντινομάρχη, του αντιδημάρχου ή του Δημοτικού Συμβούλου. Αλλά και οι νέοι σύμβουλοι είναι ποτισμένοι από διάθεση προσφοράς, θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο τους σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο που μας χρειάζεται περισσότερο».

Το μέλλον
Ειδική αναφορά ο κ. Ταμήλος έκανε για το μέλλον τονίζοντας πως αυτό είναι ένα ζοφερό, δυσοίωνο μέλλον, που η πολιτική της κυβέρνησης για την εφαρμογή του Μνημονίου έχει προδιαγράψει για τα επόμενα χρόνια. Μία πολιτική επιλογή, συνέχισε, που δεν ήταν μονόδρομος και δεν έπρεπε να πλήξει σε τέτοιο βαθμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας:
«Ήδη στους πρώτους εννέα μήνες μειώθηκαν οι προβλεπόμενες επιχορηγήσεις κατά 40%.και όλοι γνωρίζουν ότι την νέα περίοδο θα έχουμε νέες περικοπές.
Ειδικά για τον Δήμο μας με στοιχεία που παρουσίασε η οικονομική υπηρεσία , ενώ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2009 είχαμε λάβει από το κράτος 17,3 εκατ. ευρώ, στην αντίστοιχη φετινή περίοδο μόλις 11,8 εκατ. ευρώ δηλαδή 5,5 εκατ. ευρώ λιγότερα!
Η παρακράτηση των θεσμοθετημένων χρηματοδοτήσεων προκαλεί οικονομική ασφυξία στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην τοπική οικονομία και θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε. Η μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ υπονομεύεται από την ίδια την κυβέρνηση η οποία μεταφέρει αρμοδιότητες χωρίς πόρους και αναζητά εξιλαστήρια θύματα στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Η πόλη
Κατόπιν ο κ. Ταμήλος τόνισε πως τα Τρίκαλα άλλαξαν σε όλους τους τομείς, για να εξηγήσει:
Δεν έχουν καμιά σχέση με την πόλη που παραλάβαμε το 2003. Επιλύθηκαν χιλιάδες μικρά ή μεγάλα προβλήματα και η πόλη μας απέκτησε προσωπικότητα και καλή φήμη. Με τις επιτυχίες μας καταξιώσαμε την πόλη μας ακόμη και στο εξωτερικό. Ποτέ στο παρελθόν δεν τιμηθήκαμε για την δουλειά μας με διεθνή βραβεία.
Κάναμε τους Τρικαλινούς της διασποράς υπερήφανους για την πόλη τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πετύχαμε τον στόχο μας να κάνουμε τα Τρίκαλα - Πόλη Αναφοράς. Και τώρα, σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία είμαστε παρόντες να δώσουμε την μάχη και να την κερδίσουμε».

Από την αρχή
Πρέπει να «στήσουμε» υποστήριξε ακολούθως ο κ. Ταμήλος από την αρχή τον νέο Δήμο Τρικκαίων με γερές βάσεις και σωστή οργάνωση, υποστηρίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει:
-Με κεντρική οικονομική διαχείριση που θα διασφαλίσει την οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου παράλληλα με την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις οικονομικές συναλλαγές.
-Με αναπτυξιακό Όραμα που θα δώσει πνοή και αισιοδοξία σε όλες τις παραγωγικές τάξεις και στους αγρότες που αποτελούν μεγάλο τμήμα της «Τρικαλινής κοινωνίας».
-Με καινοτόμες εφαρμογές που βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την ζωή στην πόλη και την καθημερινότητα των πολιτών.
-Με στοργή και αγάπη για τους νέους και τα παιδιά.
-Με αφοσίωση στις ευπαθείς ομάδες και την Τρίτη ηλικία.

Τέλος ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως η τετραετία 2011 - 2014 θα είναι περίοδος προσαρμογής σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης που θα ενσωματώσει νέες αρμοδιότητες και θα προσπαθήσει να εξομαλύνει τις μεγάλες αντιθέσεις που υπάρχουν στον νέο Δήμο μεταξύ των αγροτικών οικισμών και της πόλης.

ΠΗΓΗ: (ΕΡΕΥΝΑ) του Αποστόλη Ζώη









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας