Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Που ειναι η ευαισθησια του Δημου;

Το παρεκκλήσι στο κοιμητήριο Βαλτινού.




Όταν μια ιδιωτική πρωτοβουλία ξεκινάει να κάνει ένα έργο κοινωφελές, αλλά στη πορεία του χρόνου το έργο δεν ολοκληρώνεται, και καθυστερεί, είτε για οικονομικούς, είτε για διαδικαστικούς, είτε για όποιους δήποτε άλλους λόγους, τότε λογικά θα έπρεπε οι φορείς να παρεμβαίνουν και να βοηθάνε στην διεκπεραίωση και στην ολοκλήρωση του έργου.

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνεται η καλή πρόθεση και η καλή διάθεση του ιδιώτη, καθότι το έργο στο 80% επί του συνόλου του, έχει κατασκευαστεί.

Όμως με λίγη ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής το κατασκευαζόμενο επί μια δεκαετία παρεκκλήσι στο κοιμητήριο του Βαλτινού, θα μπορούσε επί τέλους να είχε ολοκληρωθεί.

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΟΣΟΝΟΥΠΩ

Ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα το χωροταξικό του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

 


Από τη χάρτα του Ρήγα, τα χωριά της Τουρκοκρατίας και τις πρώτες προσπάθειες του Καποδίστρια. Από τους Δήμους της Αντιβασιλείας του Όθωνα το 1833, στις κοινότητες του Βενιζέλου το 1912. Από τις διοικητικές αλλαγές του 1984 και τις συνενώσεις του «Καποδίστρια 1» το 1998 μέχρι και σήμερα που συζητιέται η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, το νέο Ελληνικό κράτος, σ΄ αυτά τα 187 χρόνια της ύπαρξής του, ακόμα «ψάχνεται» και αναζητά το μοντέλο και τη διοικητική δομή που του ταιριάζει.




Η νέα αρχιτεκτονική με το όνομα "Καλλικράτης" έρχεται να παρέμβει θεσμικά, να δημιουργήσει νέους ΟΤΑ, να αλλάξει τις περιφέρειες, να καταργήσει τις Νομαρχίες, και να δώσει νέες κατευθύνσεις στην αυτοδιοίκηση της Ελλάδας.



Ο Υπουργός εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης έχει στα χέρια του ολοκληρωμένη την πρόταση για τον «Καλλικράτη» την οποία θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Αναμένεται λοιπόν το χωροταξικό σχέδιο, όπου αποτελεί και το επίμαχο σημείο, για να ακολουθήσουν οι αντιδράσεις και οι διαβουλεύσεις.

Επισημανσεις


Η εγκατάλειψη των  οδικών κόμβων


Η εικόνα που παρουσιάζουν κατά καιρούς οι δύο οδικοί κόμβοι, που βρίσκονται ο ένας στο Βαλομάντρι και ο άλλος στην Αμμουδιά είναι απαράδεκτη.




Πέρα από το ακαλαίσθητο, αντιαισθητικό και την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν, είναι και επικίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς τα χόρτα (που μένουν για καιρό άκοπα) εμποδίζουν την ορατότητα και ακυρώνουν τον ίδιο τον λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκαν, δηλαδή την ασφαλή διέλευση των οδηγών.



Οι υπηρεσίες των παρακείμενων δήμων και της Νομαρχίας ας λάβουν σοβαρά υπόψιν την επισήμανση αυτή προτού υπάρξουν ατυχήματα.

επικοινωνιστε μαζι μας