Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Ο Βάιος
Του ήρθαν όλα ανάποδα στη ζωή, αφέθηκε κι αυτός στη μοίρα του και τώρα τριαντάρης, εξαρτημένος, και άφραγκος, πορεύεται, ή μάλλον στροβιλίζεται στη δίνη του αβίωτου!
Ο πατέρας του κάπου στη Θήβα, ο αδερφός του στο Βόλο, κι αυτός όταν είναι «έξω»… (γιατί κατά διαστήματα ήταν κρατούμενος στη φυλακή),  μένει με τη μάνα του στο χωριό.
Η εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες τον ανάγκασε να κάνει διάφορες μικροκλοπές, και να αναπτύξει παραβατική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, να καταδικαστεί και να εκτίσει διάφορες ποινές.
Τώρα στην αρχή του κάθε μήνα πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα και να δηλώνει παρόν.
Περιθωριοποιημένος, υφίσταται τον κοινωνικό αποκλεισμό, και σε μια κοινωνία που βιώνει την οικονομική κρίση και η ανεργία πλήττει τους εργαζόμενους, το μεροκάματο γι΄ αυτόν είναι δυσεύρετο.
Η μοναδική έγνοια του είναι η καθημερινή αναζήτηση χρημάτων για να καλύψει τις βασικές ανάγκες του, αλλά και η εξοικονόμηση των ουσιών για τη χρήση.
Για απεξάρτηση προς το παρόν, το βλέπει λίγο δύσκολο. Δεν διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη, όπως λέει, για να βγάλει εις πέρας ένα πρόγραμμα.
Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε, με αυτές τις λίγες γραμμές στην εφημερίδα μας, είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα και να επισημάνουμε πως, η κοινωνία δεν είναι πανεπιστήμιο ούτε ανώνυμη εταιρεία για να τρέχει μόνο με τους καλύτερους.
Υποχρεούται να περιμένει και εκείνους που για διάφορους λόγους (από έλλειμμα ικανότητας ως περίσσευμα τιμιότητας) βραδυπόρησαν…
Μεσ’ το κρύο ένα πρωί
κελαηδούσε ένα πουλί.
Κελαηδούσε κι έλεγε
τον πόνο του και έκλαιγε.

Ήτανε, λέει, ένα παιδί
δίχως αγάπη και στοργή.
Φίλους δεν είχε ή συγγενείς
γιατί ήτανε ναρκωμανής...

Ένα αλλιώτικο παραμύθι

Το παραμύθι μας

Πάρτυ ΚΑΡΑΟΚΕ στο Βαλτινό
Το καφέ «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΝΟ» στο Βαλτινό, το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 στις 10 μ.μ διοργανώνει πάρτυ ΚΑΡΑΟΚΕ, με μουσική, τραγούδι, χορό και πολύ κέφι.
Την παρουσίαση του προγράμματος επιμελείται η Ρόζα Τσιαμπαλή, (Ραδιοφωνικός Παραγωγός του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Λέσχη 97,6»).
Για τον νικητή της βραδιάς θα υπάρχει έπαθλο των 100 ευρώ.

επικοινωνιστε μαζι μας