Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Τα φασόλια στο Βαλτινό




Τα φασόλια παλαιότερα, αλλά και αρκετά χρόνια μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, αποτελούσαν την κύρια σχεδόν τροφή του πληθυσμού της χώρας μας.
Η φασολάδα ήταν το εθνικό μας φαγητό.
Η θρεπτική τους αξία βασίζεται στην πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων, διαλυτών φυτικών ινών, πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, με αποτέλεσμα να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής.




Φαίνεται πως στο Βαλτινό, ξαναθυμήθηκαν τις παλιές καλές συνήθειες, την καλλιέργεια των φασολιών, και μάλιστα με την παραγωγική διαδικασία του αγνού και παραδοσιακού τρόπου.

επικοινωνιστε μαζι μας