Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Στους ρυθμούς των Aυτοδιοικητικών Eκλογών

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ»




Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 που για πρώτη φορά διεξάγονται με τον Νόμο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που εισάγει νέο εκλογικό σύστημα και νέα διοικητικά όρια.
Ο νέος Δήμος Τρικκαίων αποτελείται από 8 Δήμους με την προσθήκη πολλών διευθύνσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων.
Το εγχείρημα είναι πολύπλοκο και απαιτεί την συνένωση των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την συνεργασία των φορέων της πόλης που θα πρέπει να υποστηρίξουν τον νέο θεσμό.
Σ’ αυτή την προσπάθεια καλούνται να προστρέξουν αξιόλογα στελέχη της κοινωνίας μας και να συνταχθούν στην προσπάθεια που ξεκίνησε από το 1998 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με στόχο ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο που θα αναλάβει την μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη των Τρικάλων.
Έχω τη τιμή να παρουσιάσω τους συνεργάτες μου με τους οποίους θα δώσουμε τη μάχη των εκλογών του Νοέμβρη, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα είναι νικηφόρα, και τους οποίους καλώ να στηρίξετε.
Ο Δήμαρχος
Μιχάλης Κ. Ταμήλος



ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ»
Δ.Ε. ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ
1. ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αγρότης
2. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δημόσιος Υπάλληλος
3. ΙΑΚΩΒΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ Καθηγήτρια Μ.Ε., Υπάλληλος ΟΑΕΔ

Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ
1. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Εκπαιδευτικός
2. ΠΟΥΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ Αντιδήμαρχος Καλλιδένδρου, Τεχν. Γεωπόνος
3. ΨΥΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Οικονομολόγος

Το καλαμπόκι στο Βαλτινό.



Βρισκόμαστε στην εποχή του αλωνίσματος του καλαμποκιού.
Οι ιδιοκτήτες των θεριζοαλωνιστικών μηχανών ήδη αντικατέστησαν τα μαχαίρια στις κομπίνες, (έβγαλαν αυτά που ήταν για το σιτάρι και τοποθέτησαν τα μαχαίρια που είναι για το καλαμπόκι) και άρχισαν το έργο τους.

Αφηγήσεις για το Καλαμπόκι


Παλιότερα τα καλαμπόκια οι αγρότες τα μαζεύανε με τα χέρια. Ήταν μια επίπονη και κουραστική εργασία μα είχε όμως και τα θετικά της κοινωνικής επαφής.
Στο βιβλίο «Το Βαλτινό» του Ευάγγελου Στάθη διαβάζουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την χειρονακτική εργασία της καλλιέργειας του καλαμποκιού κατά την περίοδο της συγκομιδής.




Το μάζωμα: Το προϊόν της συγκομιδής διασφάλιζε την χρονιάτικη επάρκεια, για την επιβίωση όλων των ζωντανών του νοικοκυριού (ανθρώπων και ζώων).

επικοινωνιστε μαζι μας