Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η φέρελπις υποψήφια Παρασκευή Βότσιου – Μακρή


Το βάπτισμα πυρός της πολιτικής ενασχόλησης παίρνει η Παρασκευή Βότσιου – Μακρή με την υποψηφιότητά της στον συνδυασμό «ΤΡΙΚΑΛΑ Συμπολιτεία» του Χτήστου Λάππα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η φέρελπις υποψήφια δημοτικός σύμβουλος για τη Δημοτική Ενότητα Καλλιδένδρου γεννήθηκε το 1977 στο Βαλτινό.
Είναι δικηγόρος, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Μακρή, υπάλληλο στη ΔΕΗ και έχει δύο παιδιά, τον Γιώργο ηλικίας 4 ετών και την Μαργαρίτα, ηλικίας 2 ετών και κατοικεί στα Ματσουκέικα του Νομού Τρικάλων.
Από τον Ιούλιο του έτους 2003 ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου του Πρωτοδικίου Τρικάλων, διατηρεί δε δικηγορικό γραφείο επί της οδού Χαιροπούλου 8 στα Τρίκαλα (Τηλ. Γραφείου και Fax 24310 28498, Κιν.: 6936673828).



«Τα φάγαμε όλοι μαζί»

Tου Χρήστου Γιανναρά

Ακόμα και ο πιο στυγνός κυνισμός, η ιταμότητα, έχει όρια. Μόνο η θρασύτητα του κομματικού αμοραλισμού δεν έχει. Είναι αχαλίνωτη. Το αποδείχνει η φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, η «ερμηνεία» του για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας: «Τα φάγαμε όλοι μαζί (κυβερνώντες και κυβερνώμενοι), σας διορίζαμε για χρόνια»! Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς κόμμα, είναι κοινωνικό σύμπτωμα. Δημιούργησε ανθρωπολογικό τύπο.

Με δεδομένη την καταλήστευση του κοινωνικού χρήματος από το κομματικό κράτος, την επιτροπεία που επέβαλαν στη χώρα οι δανειστές της, χαμένη την εθνική κυριαρχία (το ομολόγησε ευήθως ο πρωθυπουργός), οι αυτουργοί του εγκλήματος θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε συνένοχοι. Ναι, από τα πιο ύπουλα τεχνάσματα κάθε απανθρωπίας είναι η προσπάθεια να ενοχοποιηθεί το θύμα. Και για λόγους δυσεξήγητων ψυχολογικών διεργασιών το θύμα είναι συνήθως ευεπίφορο στην ενοχοποίηση. Το ξέρουν οι αετονύχηδες της ιδιοτέλειας κομματάνθρωποι, από καταβολής ελλαδικού κράτους.

Έφυγε στα 87 του ο Γιάννης Δαλιανίδης


Την τελευταία του πνοή άφησε στα 87 του χρόνια ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γιάννης Δαλιανίδης. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 μ.μ., από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Γιάννης Δαλιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου του 1923 και μεγάλωσε από θετούς γονείς.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής και χορογράφος χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Γιάννης Νταλ».

Από το 1958 άρχισε να γράφει σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες, με πρώτο εκείνο για την ταινία «Το Τρελοκόριτσο».
Το 1959 ξεκίνησε την σκηνοθετική του καριέρα με την ταινία «η Μουσίτσα» και ακολούθησε την ίδια χρονιά το «Λαός και Κολωνάκι».
Το 1961 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμς με την ταινία «Ο Κατήφορος». Ταινία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και εκτίναξε την καριέρα του.

Στη συνέχει ασχολήθηκε με το μιούζικαλ, είδος στο οποίο διακρίθηκε.
Σκηνοθέτησε περισσότερες από 60 ταινίες, στις περισσότερες από τις οποίες έχει γράψει το σενάριο ο ίδιος. Από τη δεκαετία του 1970 εργάστηκε και στην τηλεόραση δημιουργώντας αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Το λούνα παρκ».



επικοινωνιστε μαζι μας