Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ψήφος αντίστασης στη μικρόνοια

Tου Χρηστου Γιανναρα

Μοιάζει απίστευτο, αλλά το προεξοφλούν με σιγουριά οι δημοσκοπήσεις: Στις επερχόμενες εκλογές Τοπικής τάχα και Αυτοδιοίκησης, οι ελλαδίτες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν και πάλι, στην πλειονότητά τους, κομματικούς υποψηφίους.

Πώς να εξηγήσουμε την άρνηση της κρίσιμης για το εκλογικό αποτέλεσμα μάζας να αντιληφθεί την πραγματικότητα; Τα εγκλήματα των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία τριάντα έξι χρόνια είναι εξόφθαλμα, αποδεδειγμένα, ψηλαφητά: Κατασπατάλησαν το απίστευτο χρήμα που εισέρευσε στη χώρα (για πρώτη φορά στην κρατική μας ιστορία) και απέβλεπε να επιτευχθεί σύγκλιση της ελλαδικής με τις οικονομίες των χωρών της Ε.Ε. Ξέφρενη σπατάλη και επιπλέον απίστευτος, παρανοϊκός δανεισμός. Μοίραζαν τα κόμματα διορισμούς, επιδοτήσεις, ρουσφέτια, μπούκωναν τον υπόκοσμο των λακέδων και της καμαρίλας τους με αδιάντροπο πλούτο, ωμά, απροκάλυπτα, χυδαία. Πνίγοντας κυριολεκτικά τη χώρα στα χρέη.

Χωρίς να λύσουν, στα τριάντα έξι αυτά χρόνια, ούτε ένα πρόβλημα – το ασφαλιστικό, ας πούμε, ή το συγκοινωνιακό ή της μηχανοργάνωσης του κράτους (δεν συζητούμε για την παιδεία, την υγεία, την άμυνα, τη δικαιοσύνη). Το μόνο που τους ενδιέφερε, μα αποκλειστικά το μόνο, ήταν η επανεκλογή τους, η κραιπαλική ηδονή της εξουσίας. Τίποτε άλλο. Και όταν πια η καταστροφή ήταν αδύνατο να αναχαιτιστεί, ο ένας πρωθυπουργός το ’σκασε πανικόβλητος, δίχως ίχνος ντροπής ή αυτοσεβασμού. Και έσπευσε να αναλάβει ο μειονεκτικός σε επιγνώσεις αντίπαλος, για να αλωνίζει επί μήνες τα διεθνή κέντρα, απολαμβάνοντας τουριστικά το κελεπούρι της πρωθυπουργίας και διαφημίζοντας στους δανειστές της χώρας την αναξιοπιστία της και τη διαφθορά της.

Ποιος Έλληνας δεν βλέπει αυτά τα εξόφθαλμα, αποδεδειγμένα, ψηλαφητά δεδομένα; Κι όμως, όχι μόνο δεν κατεβαίνουμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε οργή και αντίσταση, αλλά σπεύδουμε πειθήνια και ηλίθια να αμνηστεύσουμε, να κολακέψουμε, να επιβραβεύσουμε τους τυράννους μας, ψηφίζοντας τους εκλεκτούς των κομματικών συμφερόντων στην τάχα Αυτοδιοίκηση. Πού είναι λοιπόν το περιβόητο «φιλότιμο» του Έλληνα, η «περηφάνια» του, το «αδούλωτο φρόνημά» του;

Ισοπαλία 1-1 το Βαλτινό με τα Καλύβια


Με δύναμη και ένταση διεξήχθη στα Καλύβια, το Σάββατο 30 - 10 - 2010, ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Καλυβίων και Α.Ο. Βαλτινού. Ο αγώνας όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 είχε ένταση, πάθος και πολλές ευκαιρίες.
Τα Καλύβια προηγήθηκαν στο 52’ με γκολ του Τζέγκα, ενώ το Βαλτινό ισοφάρισε στο 88’ με γκολ του Ξαγάρα.
Μάλιστα στο φινάλε του αγώνα λίγο έλειψε το Βαλτινό να πετύχει και δεύτερο γκολ και να πάρει τη νίκη, όταν ο Γάτσιος εξ επαφής με το τέρμα πλάσαρε τη μπάλα άουτ.

Η βαθμολογία
1.Δήμητρα .....................19
2.Καστράκι ....................18
3.Παραληθαίοι ..............16
4.Βαλτινό ......................15
5.Νεοχώρι .....................14
6.Γενέσι ........................14
7.Φλαμούλι ..................12
8.Μπάρα .......................11
8.Καλύβια ....................10
9.Φήκη ...........................9
11.Λογγάκι .....................8
14.ΑΕΤ ...........................8
13.Κρύα Βρύση ..............7
12.Ασκληπιός .................6
15.Ένωση Δ/Μ ...............3
16.Φαρκαδόνα ................3
17.Μεγαλοχώρι ...............1
18.Ελευθεροχώρι ............0

επικοινωνιστε μαζι μας