Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ


Με όχημα τον «Καρβουνιάρη» και με μηχανοδηγό την «Εφημερίδα μας» επιχειρούμε ένα ταξίδι στον Θεσσαλικό σιδηρόδρομο μέσα στο χωροχρόνο, για να γνωρίσουμε τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τον κόσμο και την ιστορία ενός μέσου μεταφορών, που η ζωή του αρχίζει λίγο μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας στο Ελληνικό κράτος.


Τρία χρόνια, λοιπόν, μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας στο Ελληνικό κράτος, μπαίνει σε ενέργεια το σχέδιο που οραματίστηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης και αρχίζει η κατασκευή του Θεσσαλικού σιδηρόδρομου.


Ο σιδηρόδρομος στοχεύει να βγάλει τη Θεσσαλία από την απομόνωσή της και να δώσει στους κατοίκους της την ευκαιρία να αναπτύξουν την οικονομία της η οποία, κατά τα πρώτα χρόνια της προσάρτησης, κάθε άλλο παρά ανθηρή ήταν.


Η Θεσσαλία χρειάζεται ένα γρήγορο μεταφορικό μέσο, που θα μεταφέρει την παραγωγή του εύπορου κάμπου της στις μακρινές αγορές.

Επισκεφτείτε τη Συλλογή «Εικόνες σιδηροδρόμου»


Η Συλλογή, «Εικόνες σιδηροδρόμου», μια σειρά από διάφορες εικόνες σε σκίτσα και σχόλια, του Δημήτρη Τσιγάρα, αποτυπώνουν, από μια διαφορετική ματιά, τον κόσμο του σιδηροδρόμου.
Η συλλογή του αυτή είναι μια συναισθηματική προσωπική οπτική, εκφρασμένη με εικόνες και σκέψεις για τα τρένα, που επιθυμεί να τις κοινοποιήσει και να τις μοιραστεί μαζί σας.
Με μηχανοδηγό τη συλλογή αυτή, σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε ένα φανταστικό ταξίδι στο σιδηρόδρομο, με όχημα, όχι το τρένο, αλλά τις 120 περίπου εικόνες για το τρένο.
Εικόνες φιλοτεχνημένες με πενάκι και κάρβουνο σε λευκό χαρτί.
Αποτυπώσεις παραστάσεων με σκίτσα από τον κόσμο του σιδηροδρόμου.
Είναι ένα ταξίδι γνωριμίας με το πρώτο μηχανοκίνητο μέσο χερσαίας μεταφοράς.
Από τις παλιές ατμομηχανές μέχρι τους υπερσύγχρονους ηλεκτροκίνητους συρμούς μεγάλων ταχυτήτων.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο δεξιά για να επισκεφτείτε ολόκληρη την συλλογή.
Καλή Περιπλάνηση!

επικοινωνιστε μαζι μας