Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ξεκαρδιστείτε, το γέλιο κάνει καλό!


Στην καταθλιπτική εποχή μας, όπου όλοι παραπονιόμαστε για τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οικονομικά, συναισθηματικά, οικογενειακά, επαγγελματικά και τόσα άλλα, το καλύτερο φάρμακο όχι μόνο για την ψυχή αλλά και για το σώμα , λένε οι ειδικοί, είναι το ...γέλιο!
Γιατί το γέλιο είναι φάρμακο ; ή αλλιώς .... από το αχ, αχ, αχ ;... πώς να περάσουμε .... στα χα, χα χα !!!! κι όμως ... Έχει αποδειχθεί επιστημονικά , πως το γέλιο γιατρεύει ψυχή και σώμα μιας και προστατεύει την καρδιά μας, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα , καταπολεμά τον πόνο και κυρίως την κατάθλιψη. Το γέλιο δίνει τη λύση και στους αγχώδεις τύπους, μιας και οτιδήποτε βασανιστικό και ανυπόφορο αποδυναμώνεται, γιατί ....απλώς μας φαίνεται αστείο. Γελάστε λοιπόν! Δυνατά, ξεκαρδιστικά, αυθόρμητα, με την καρδιά σας...για την καρδιά σας και όχι μόνο! Μιας και το γέλιο σύμφωνα με ιατρικές έρευνες : -Ενισχύει τον αμυντικό μηχανισμό του σώματος, αφού όταν γελάσουμε ο οργανισμός απελευθερώνει αντισώματα στη μύτη και στο αναπνευστικό σύστημα, που τον προφυλάσσουν από ιούς και μικρόβια..
Και βέβαια ακολουθεί η γνώμη των ψυχολόγων, οι οποίοι μας λένε : « δείξε μου το γέλιο σου να σου πω ποιος είσαι!» Θεωρούν λοιπόν ότι μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία κάποιου από το γέλιο του παρά από μια βαρετή ψυχολογική εξέταση . Συμφωνούν μάλιστα ότι το γέλιο φωτίζει κάποιες ξεχασμένες πλευρές των προβλημάτων μας, χώρια που μας χαλαρώνει κι όλας. Μας δείχνει το δρόμο, μας ανάβει το φως, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας ξεκουράζει κι από πάνω !
Αξιοποιήσετε αυτό το δώρο ζωής! Γιατί, αν και δεν διεκδικούμε την πατρότητα της φράσης, πιστεύουμε ακράδαντα πως «μία ημέρα χωρίς γέλιο είναι μία χαμένη ημέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας