Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Προσωπογραφία

Βάιος Σταμούλης


Μια από τις ποιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του Βαλτινού, με έντονη προσωπικότητα, επιβλητική παρουσία, άνθρωπος με κοινωνικότητα και πολλές γνωριμίες είναι ο κ. Βάιος Σταμούλης.
Πάντοτε καλοντυμένος και περιποιημένος με ευθυτενή κορμοστασιά και περήφανο παρουσιαστικό θα τον συναντήσεις σε κάποιο από τα καφενεία του χωριού να περνάει την ώρα του.


Η κοινωνικότητά του, το επιβλητικό παρουσιαστικό του και το κυκλοθυμικό του χαρακτήρα του τον καθιστούν ως ένα άτομο με τεράστια επιβουλή που ξεχωρίζει και επιβάλλεται σε κάθε συζήτηση που συμμετέχει.
Οι γραμματικές του γνώσεις ελάχιστες, αλλά η σπουδές του στο «πεζοδρόμιο της ζωής» τον έχουν ψήσει και τον έχουν αναδείξει ως έναν από τους πιο ικανούς και πετυχημένους ανθρώπους.


Παθιασμένος για χρόνια με το ποδόσφαιρο, στην αρχή ως ποδοσφαιριστής και μετά ως παράγοντας της ομάδας του Α.Ο. Βαλτινού, ταύτισε το όνομά του με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής και έζησε για πολλά χρόνια τις λύπες, αλλά και τις χαρές της ομάδας μέσα στα γήπεδα. Κυκλοθυμικός και έκρυθμος όπως ήταν, πολλές φορές ήρθε αντιμέτωπος σε καυγάδες και φασαρίες και αυτή την αγάπη του για το ποδόσφαιρο την «πλήρωσε» και με το παραπάνω.


Την εποχή που η χαρτοπαιξία είχε την πρωτοκαθεδρία στα καφενεία έπαιξε στα μεγαλύτερα καρέ της περιοχής και υπήρξε ένας από τους καλύτερους και παθιασμένους χαρτοπαίχτες.
Ασχολήθηκε κατά καιρούς με πολλές εργασίες και κυνήγησε το μεροκάματο από μικρή ηλικία. Πότε με το εμπόριο, πότε με καφενείο, πότε με αγροτικές χορτοκοπτικές μηχανές, πότε με ενοικιάσεις τραπεζοκαθισμάτων, πότε ως μεσίτης αγροτικών προϊόντων...


Γεννημένος στο Βαλτινό το 1937, σήμερα είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ και πατέρας τριών παιδιών, τριών εγγονιών και τριών δισέγγονων, κατοικεί στο χωριό και είναι καθημερινός θαμώνας των καφενείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας