Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Λαβωμένη φέτος η Παναγία


Τη θλιβερή εικόνα των δύο τεραστίων διαστάσεων κομμένων δένδρων αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στο δάσος της Παναγίας. Η υλοτόμηση των δύο αιωνόβιων δένδρων κρίθηκε αναγκαία καθότι τα δένδρα παρουσίασαν φαινόμενα σήψης και ήταν επικίνδυνα να πέσουν. Η γήρανση των αιωνόβιων δένδρων πρέπει να μας προβληματίσει όλους, ώστε να απαιτήσουμε να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ανανέωση και διαφύλαξης του δάσους.


Μια τέτοια προσπάθεια ανανέωσης του δάσους είχε γίνει παλαιότερα με πρωτοβουλία του αείμνηστου Ευθύμιου Καραθανάση, ο οποίος ήταν ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα και τότε είχε γίνει φύτευση νεόφυτων δένδρων σε ένα τμήμα της Παναγίας.
Σε πρόσφατη δημοσιοποίηση, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, με θέμα τις διάφορες επισημάνσεις για τη διάσωση της Παναγίας, τίθεται πολύ σωστά το ζήτημα και προτείνονται συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να γίνουν.


Η πρόταση αφορά την διοργάνωση ημερίδας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Τρικάλων με θέμα: «Ενημερωτική ομιλία για την προστασία, διατήρηση και διάσωση του σπάνιου αυτού δάσους».
Και τη σύνταξη μελέτης έργου για οριοθέτηση και περίφραξη ολόκληρου του χώρου της Παναγίας και την ένταξη στον προϋπολογισμό του Δήμου Τρικκαίων για την υλοποίηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας