Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο νέος μουσικοσυνθέτης, Βασίλης Αγγελής.



Μετά την έκδοση του πρώτου cd, με ηλεκτρονική μουσική του Απόστολου Λ. Αγγελή με τίτλο «2Α HOLOGRAM» κάνει την εμφάνισή του στο μουσικό στερέωμα ο αδερφός του και ο συγχωριανός μας Βασίλης Λ. Αγγελής.
Πρόκειται για την κυκλοφορία ενός νέου cd που φέρει τον τίτλο «AMALGAMA», με 11 μουσικά κομμάτια, κράμα οργανικής ηλεκτρονικής μουσικής με ethnic και ορχηστρικά στοιχεία.


Η φυσική δημιουργικότητα είναι το στοιχείο που κυριαρχεί στο πρώτο μουσικό έργο του Βασίλειου Αγγελή, που εμφανίζεται με το ψευδώνυμο WOODCRAFT. Μετά από πολλά χρόνια μουσικής έκφρασης και εξερεύνησης, ο καλλιτέχνης στα τέλη του 2010 κυκλοφορεί το δίσκο οργανικής-ηλεκτρονικής μουσικής αναμειγνύοντας μουσικές παραδόσεις και ήχους από διάφορα μέρη της γης. Ο τίτλος του δίσκου “Amalgama” εύκολα εξηγεί το ηχητικό αυτό μείγμα.


Σε ένα κόσμο καλλιτεχνικής παγκοσμιοποίησης, οι ουσιώδεις μουσικές αναμνήσεις τείνουν σιγά-σιγά να εξαφανιστούν• αυτή η άκαρπη κατάσταση όμως μερικές φορές διεγείρει την ενδότερη μουσική δημιουργία μέσα από την οποία φαίνεται να αναδύονται οικουμενικές στοιχειώδεις αλήθειες.
Ο Βασίλειος υπογραμμίζει ότι: «Η μουσική ξεπερνά τα όρια της γλώσσας, και είναι τόσο παλαιά και βαθιά που δείχνει στις αρχαίες μας ρίζες, όντας διασυνδεδεμένη με την ύλη-ενέργεια και την τάση της να δημιουργεί ζωή σε όλο το/τα σύμπαν (τα)».
Η σύνθεση, η ενορχήστρωση, η ηχητική επεξεργασία, ο προγραμματισμός και η παραγωγή του δίσκου έγιναν από τον ίδιο τον καλλιτέχνη μεταξύ των ετών 2009-2010 στο προσωπικό του studio στα Τρίκαλα, ενώ το mastering έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.


Το “Amalgama” χαρακτηρίζεται από γεώδης και σύγχρονες μελωδίες synthesizer, ανατολίτικα κρουστά, ρυθμούς ιθαγενών φυλών, ethnic περάσματα και ήχους κλασσικής ορχήστρας. Στο συνονθύλευμα αυτό των μουσικών στοιχείων προστίθενται επεξεργασμένα και world φωνητικά, ύμνοι, χορωδίες και πρωτοποριακοί ηλεκτρονικοί ήχοι.
Μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει ότι το “Amalgama” κουβαλάει βαθιές επιρροές από πολλά μουσικά είδη και πολιτισμούς. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια σημαντική παράμετρο στη δημιουργία αυτού του έργου και όπως και ο ίδιος ο καλλιτέχνης τονίζει: “Η μουσική έχει δημιουργηθεί και χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολιτισμούς του κόσμου ως μέσο έκφρασης, επαφής, διέγερσης συναισθημάτων, θεραπείας, ψυχαγωγίας, ενοποίησης και επικοινωνίας”.

Ο συγκεκριμένος δίσκος είναι η δεύτερη κυκλοφορία της δισκογραφικής εταιρίας Apoapsis Records• μια συμπαγή συνέχεια για την ίδια αλλά και ένα ασυνήθιστο έργο για το μουσικό κόσμο.
Την κοπή του δίσκου ανέλαβε η Sony DADC στην Αυστρία.
Το μουσικό έργο “Woodcraft - Amalgama” είναι ήδη διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο ως CD album καθώς και σε διαδικτυακή ψηφιακή μορφή (online digital download) www.apoapsisrecords.com και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν και την ιστοσελίδα του καλλιτέχνη www.woodcraftmusic.com για πληροφορίες σχετικά με τον ίδιο και την τέχνη του.


Για αν έρθετε σε επαφή με τον καλλιτέχνη μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω e-mail promo@apoapsisrecords.com
Για πληροφορίες σχετικά με τη δισκογραφική εταιρία επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.apoapsisrecords.com
Για γενικές πληροφορίες επικοινωνήστε με email στα: info@apoapsisrecords.com
ή στα τηλέφωνα: +30 6996 144527, +30 6993 159030.


επικοινωνιστε μαζι μας