Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Το διασκέδασαν στον Ιππικό Σύλλογο Βουκεφάλα.


Ένα…διαφορετικό μονοπάτι, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, επέλεξαν τα μέλη του Ιππικού Συλλόγου «Βουκεφάλας» την περασμένη Κυριακή.
Αποφάσισαν να «παντρέψουν» την ελληνική και μεξικάνικη κουζίνα στη φάρμα "Κόζιακα" στο Βαλτινό σε μια ιδέα του οικοδεσπότη και μέλους της διοίκησης κ. Κώστα Βότσιου με τη συμπαράσταση της συζύγου του κας Κατερίνας.


Μετά το πρώτο ποτηράκι ακολούθησαν μουσική και τραγούδια, όπως το «ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα». Την ορχήστρα αποτελούσαν ο Μίλτος Κρανιάς στο μπουζούκι, ο Νίκος Παλιούρας στην κιθάρα, ο κ. Πέτρος Καραδήμας στο τουμπελέκι και ο Κώστας Βότσιος στον τζουρά-μπαγλαμά.


Στο τραγούδι όλα τα μέλη και οι φίλοι του «Βουκεφάλα» που παραβρέθηκαν σε αυτή την όμορφη και οικογενειακή στιγμή του Ιππικού Συλλόγου.
Και σε άλλα με υγεία!



Ένα καλωσόρισμα στην άνοιξη...



Ήρθε η Άνοιξη… Καλό μήνα καλή εποχή.
Μπορεί μετεωρολογικά, αλλά και οικονομικά για τον τόπο μας να επικρατεί ακόμα χειμωνιάτικος καιρός, που θα πάει όμως, ημερολογιακά αλλά και νομοτελειακά η άνοιξη είναι εδώ…
Γι΄ αυτή την εποχή οι σοφοί είπαν:
"Η άνοιξη είναι ο τρόπος του Θεού να πει: «πάμε άλλη μια φορά»."
"Η μέρα που ο Θεός δημιούργησε την ελπίδα ήταν πιθανότατα η ίδια μέρα που δημιούργησε την Άνοιξη"
"Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ‘ρθει."


Παλιές εικόνες του χωριού

Το ξύλινο γεφυράκι του χωριού.



Μπορεί από αρχιτεκτονικής άποψης να μην είχε κανένα ενδιαφέρον, όμως τότε, που οι βαλτότοποι και τα πολλά νερά κυριαρχούσαν στην περιοχή, η πρακτική του χρησιμότητα και η ωφελιμότητα για τους κατοίκους του Βαλτινού, ήταν μεγάλη.
Πρόκειται για το τελευταίο ξύλινο γεφυράκι που βρίσκονταν παλιά μπροστά στο μπακάλικο του Νικόλα Καραθανάση, σήμερα, μπροστά στο Ζαχαροπλαστείο του Γ. Χύτα και εξυπηρετούσε τους κατοίκους.

Πόζα στο ξύλινο γεφυράκι
Σήμερα οι διασωζόμενες μνήμες το επαναφέρουν στην επικαιρότητα και οι παλαιότεροι ίσως να το θυμούνται με νοσταλγία.
Κατασκευάστηκε το 1960 από τον Ηλία Νικ. Καραθανάση από ξυλεία του Λόγγου.
Στο βιβλίο «Το Βαλτινό» του Ευάγγελου Στάθη, διαβάζουμε την αφήγηση του Ηλία Καραυθανάση για την κατασκευή του ξύλινου γεφυριού.

Χειμωνιάτικη εικόνα με το ποταμάκι πλημμυρισμένο

«Με τον παππού τον Σκρέκα είχαμε συμπάθεια. Από εκτίμηση προς το άτομό μου μου λέει μια μέρα: «Να πας στο Λόγγο να κόψεις ξύλα και να τα φκιάσεις ένα γεφύρι μεγαλύτερο και πιο στέρεο, όχι σαν αυτή τη λισιά». Πήγα, διάλεξα ό,τι ξύλο ήθελα, δένδρο (βελανιδιά) μου φαίνεται έκοψα, και έγινε εκείνο το γεφυράκι. Εξυπηρετούσε πολύ τον κόσμο. Περνούσαν και ποδήλατα και μηχανάκια και ζώα».


επικοινωνιστε μαζι μας