Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σημαντικές λέξεις:



Οι 6 πιο σημαντικές λέξεις:
Το Παραδέχομαι ότι αυτό ήταν ΛΑΘΟΣ.
Οι 5 πιο σημαντικές λέξεις:
Μπράβο έκανες πολύ καλή ΔΟΥΛΕΙΑ.
Οι 4 πιο σημαντικές λέξεις:
Ποια γνώμη έχεις ΕΣΥ;
Οι 2 πιο σημαντικές λέξεις:
Σε ευχαριστώ!
Η πιο σημαντική λέξη:
ΕΜΕΙΣ!
Η πιο ασήμαντη λέξη:
 ΕΓΩ!

Παλιές εικόνες του χωριού


Το παλιό καφενείο «τα χίλια δένδρα»


Ένα από τα ιστορικά καφενεία του Βαλτινού που άφησε εποχή τη δεκαετία του 1960, ήταν αυτό που έφερε την ονομασία «τα χίλια δένδρα», των αδελφών Ευάγγελου Καλαμπάκα.
Βρίσκονταν στο κτίσμα που στέγαζε πρώτα το παλιό κοινοτικό γραφείο Βαλτινού, στην σημερινή πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, εκεί που τώρα βρίσκεται το νηπιαγωγείο.

Γενική άποψη του Καφενείου «χίλια δένδρα».

Το καφενείο άρχισε την λειτουργία του το 1960 και γνώρισε μεγάλες δόξες. Ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση όπου την εκμετάλλευση είχαν, ο Ευάγγελος Καλαμπάκας με τα παιδιά του.

Θαμώνες του καφενείου «χίλια δένδρα» το 1966.

Εκεί συχνάζανε οι κάτοικοι και έπιναν τα καφεδάκια τους, τα τσιπουράκια τους, τις μπύρες και τα αναψυκτικά τους, και πότε, πότε έπαιζαν και κανένα «χαρτάκι» της τράπουλας. Και όπως συνήθως γίνονταν τότε, με όλα τα μαγαζιά αυτού του είδους, λειτουργούσε και ως μικρό μπακάλικο. Διέθετε τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης και εξυπηρετούσε την γειτονιά.

Ο Νίκος Καλαμπάκας σερβιτόρος στα «Χίλια δένδρα»
Επειδή το καφενείο βρίσκονταν κοντά στην εκκλησία σε κάθε γιορτή, πανηγύρι ή γάμο απλώνανε τραπεζοκαθίσματα και στον προαύλιο χώρο του ναού και έτσι γέμιζε από πελάτες και έβγαινε το μεροκάματο.
Οι παλαιότεροι έχουν πολλές αναμνήσεις από διάφορες ιστορίες και από τα διάφορα γλέντια που στήνονταν σ΄ αυτό το καφενείο.

Θαμώνες του καφενείου «χίλια δένδρα» στο προαύλιο της εκκλησίας.

Η λειτουργία του σταμάτησε σχετικά σύντομα, όπου το 1970 έγινε γαλατάδικο και μετά από λίγα χρόνια το κτίριο γκρεμίστηκε και στη θέση του κτίστηκε εκεί το σημερινό νηπιαγωγείο.
Έμειναν μόνο κάτι ασπρόμαυρες φωτογραφίες ως ιστορικά τεκμήρια να θυμίζουν τα «χίλια δένδρα», αλλά και να φέρνουν στην επικαιρότητα χίλιες παλιές εικόνες του χωριού…

επικοινωνιστε μαζι μας