Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ο Νίκος Λυγερός στις Αντιθέσεις


O δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τον κ. Νίκο Λυγερό στην εκπομπή "Αντιθέσεις" στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 στο κανάλι Κρήτη Τv. Ο Νίκος Λυγερός μίλησε για τα δίπολα νοημοσύνης -σκέψης, κοινωνίας-ανθρωπότητας, ουσίας- εξουσίας, αξιών-αρχών και τέλος Eλληνισμού-Eλλαδισμού.


Ο Νίκος Λυγερός στις "Αντιθέσεις" from Αντίφωνο (antifono.gr) on Vimeo.


Προσωπογραφία - Η Ρίκα


Κοκέτα από τα νιάτα της η Ρίκα που φρόντιζε πάντα την εμφάνισή της, το ντύσιμό της, το βάψιμό της και γενικά την περιποίησή της. Και αυτή την εκδήλωση της φιλαρέσκειάς της, επειδή ως γυναίκα την ευχαριστούσε, την είχε υιοθετήσει ως τρόπο ζωής και αυτό είναι που την χαρακτήριζε ως άτομο. Αποτελούσε πρότυπο για όλα τα κοριτσόπουλα του χωριού, και ιδίως την εποχή που «η βόλτα στη δημοσιά» του Βαλτινού ήταν στις δόξες της, η Ρίκα πάντα ξεχώριζε και έλαμπε.


Η κοινωνικότητά της δεν θα μπορούσε να την αφήσει έξω από την ενασχόλησή της με τα κοινά. Συμμετείχε ενεργά σε κάθε εκδήλωση του χωριού. Υπήρξε Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Βαλτινού για πολλά χρόνια, οργάνωσε εκδηλώσεις, εκδρομές, λειτουργούσε την τράπεζα αίματος, αναβίωσε ήθη και έθιμα και έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς συχωριανούς να διασκεδάσουν, να χαρούν και να επωφεληθούν μέσα από τη συλλογικότητα και τις δραστηριότητες αυτές.


Και όπως συμβαίνει συνήθως με όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά, σίγουρα και αυτή, θα εισέπραξε και τις επικρίσεις και την αναγνώριση, και θα γεύτηκε και χαρές και πίκρες.
Έμεινε όμως το πολύχρονο έργο της στο Βαλτινό, μικρό ή μεγάλο, πλούσιο ή φτωχό, σημαντικό ή ασήμαντο και αυτό είναι που την χαρακτηρίζει ως άνθρωπο.
Γι΄ αυτό, μέσα από τη στήλη της εφημερίδας μας θα θέλαμε να της εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και να τις πούμε τουλάχιστον ένα απλό «Ευχαριστώ»!!!

επικοινωνιστε μαζι μας