Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο πρακτικός γιατρός του Βαλτινού



Αντιμετωπίστε ενοχλήσεις και προβλήματα υγείας µε τις συμβουλές του Βαλτσινιώτη πρακτικού γιατρού, δόκτωρ Βαλτσινάκη.
Γιαούρτι – Αντιμετωπίζει : τη δυσάρεστη αναπνοή.
Πολυάριθμες εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει το εξής παράδοξο: τα ζωντανά βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσάρεστη αναπνοή – η οποία προκαλείται από βακτήρια! Φαίνεται πως οι «καλοί» οργανισμοί που ζουν στο γιαούρτι εξουδετερώνουν τους «κακούς» που κατοικούν στο στόμα µας και είναι υπεύθυνοι για την κακοσμία του στόματος.
Βότκα - Αντιμετωπίζει: την κακοσμία των ποδιών.
Αν τα πόδια σου μυρίζουν κάτι λιγότερο από ευχάριστα, μπορείς να έχεις θεαματικά και μυρωδικά αποτελέσματα, αν τα τρίψεις µε ένα πανάκι βουτηγμένο σε βότκα. Γρήγορα θα απαλλαγείς από τη δυσάρεστη οσμή. Κάνει την ίδια δουλειά µε το οινόπνευμα για εντριβές Η βότκα περιέχει αλκοόλ που είναι αντισηπτικό και δημιουργεί ξηρότητα, οπότε καταστρέφει τους μύκητες και τα βακτήρια που ευθύνονται γι′ αυτές τις άσχημες μυρουδιές καταπολεμώντας παράλληλα την υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξή τους.
Μήλο - Αντιμετωπίζει : το κιτρίνισμα των δοντιών.
«Ένα µήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Σωστά. Επιπλέον, τα τραγανά φρούτα, όπως τα μήλα και τα λαχανικά δρουν σαν… μικρές οδοντόβουρτσες όταν τα μασάς. Ο λόγος; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, διαθέτουν µια φυσική καθαριστική δράση που απομακρύνει τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών.

Ιστορικές πηγές για την αρχαιότητα του Βαλτινού 2


Η αρχαιότερη ιστορική πηγή για την ύπαρξη του Βαλτινού
Η Πρόθεση 421


Ο προσδιορισμός της αρχαιότητας του χωριού Βαλτινού είναι δυνατόν να στηριχθεί σε έγκυρες ιστορικές πηγές, οι οποίες διέσπασαν το φράγμα των αιώνων και διασώθηκαν μέχρι σήμερα.
Η πρόθεση 421 του Μεγάλου Μετεώρου είναι ένα χειρόγραφο μεγάλης ιστορικής αξίας καθώς σ'αυτό αναφέρονται 223 Θεσσαλικά χωριά του 1592 με τα ονόματα των αφιερωτών του στο μοναστήρι αυτό. Πρόκειται για την αρχαιότερη, μέχρι τώρα, ελληνική ιστορική πηγή της μετα-Βυζαντινής Εποχής.
Στον 32 τόμο του Θεσσαλικού Ημερολογίου του εκδότη Κώστα Σπανού, παρουσιάζονται 223 χωριά του 1592. Τα μισά, σχεδόν (83), βρίσκονται στο νομό Τρικάλων. Μεταξύ αυτών των Τρικαλινών χωριών αναφέρεται και το χωριό μας.
Στο φ. 21β αναφέρεται με τον τύπο του τοπωνύμιου ΒΑΛΤΕΤΖΗΝΟΥΣ (Βαλτζινού) Τρικάλων με 4 αφιερωτές και με άλλους 8 μεταγενέστερης εποχής.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την αξιόπιστη ιστορική πηγή, αποδεικνύεται επιστημονικά και τεκμηριωμένα πλέον, ότι το χωριό Βαλτινό υπήρχε και κατοικούνταν πριν από το 1592.

Κέρδισαν 11 εκ. δολάρια και τα δώρισαν!



Το να κερδίσεις τον πρώτο λαχνό στη λοταρία δεν επιφέρει απαραίτητα παγκόσμια δημοσιότητα, αλλά το να το διανείμεις σχεδόν ολόκληρο χωρίς να αφήσεις τίποτε για σένα σε κάνει διάσημο, όπως συνέβη με ένα ζευγάρι Καναδών συνταξιούχων.
Η Βάιολετ και ο Άλεν Λαρτζ, που ζουν σε ένα σπιτάκι στο Λόουερ Τρούρο της Νέας Σκωτίας, κέρδισαν περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Ιούλιο.
Κρίνοντας πως δεν είχαν ανάγκη για τίποτα και πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, έφτιαξαν έναν κατάλογο, όπου εκτός από τα

επικοινωνιστε μαζι μας