Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι εθελοντές του Βαλτινού.



Θεσμό κατάφερε να κάνει την εθελοντική εργασία των κατοίκων του χωριού ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού με στόχο τον καλλωπισμό και τον εξωραϊσμό των πλατειών και των κοινόχρηστων χώρων.


Την Τετάρτη 1 – Ιουνίου 2011 διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία εθελοντική εργασία για την περιποίηση και τον ευπρεπισμό της κεντρικής πλατείας και του προαύλιου χώρου του Νηπιαγωγείου.


Έτσι ομάδες εθελοντών από όλες τις ηλικίες, ο Χρήστος, ο Παναγιώτης, ο Μιχάλης, ο Ηλίας, η Κατερίνα, η Κασσιανή, η Γιούλα, η Ζαφείρα, η Στεφανία, η Θεοδώρα, η Βάγια, ο Πασχάλης, ο Πέτρος, ο Ηλίας, η Μαρίνα, ο Σάκης κ.α., καθάρισαν τους χώρους της πλατείας και του Νηπιαγωγείου, σκάλισαν και περιποιήθηκαν τα φυτά στα παρτέρια, έκοψαν τα χορτάρια, έβαψαν και χρωμάτισαν διάφορα κιγκλιδώματα και υποστυλώματα και γενικά κατάφεραν με την εργασία αλλά και με το παράδειγμά τους να δώσουν μια εικόνα πολιτισμού και ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου



Δεν έχασαν την ευκαιρία μετά το τέλος των εργασιών, να φάνε να πιούνε και να απολαύσουν την όμορφη παρέα, οι εθελοντές του Συλλόγου, συνδυάζοντας έτσι «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου».


Μιας και η εργασία τους πήγε μέχρι το βράδυ ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος φρόντισε να υπάρχει και δείπνο για τους εθελοντές. Έτσι η Αγγελική Μάμαλη έστρωσε το τραπέζι στην κεντρική πλατεία με διάφορα εδέσματα και ποτά (Σουβλάκια, καλαμαράκια, κοτόπουλο, σαλάτες κλπ) και διασκέδασαν όλοι μαζί με την ψυχή τους.


Ήταν η πρώτη μέρα του Καλοκαιριού και Σύλλογος και εθελοντές την βίωσαν όλοι τους υπέροχα!

επικοινωνιστε μαζι μας