Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η ιστορία του δικτύου ύδρευσης του Βαλτινού


Ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής του Βαλτινού ήταν και εξακολουθεί να είναι αρκετά πλούσιος και καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες ύδρευσης των κατοίκων.
Πριν την δεκαετία του ΄70 οι ανάγκες ύδρευσης καλύπτονταν από αυτόματα αρτεσιανά κοινοτικά ή ιδιωτικά.


Το 1978 άρχισε η κατασκευή του δικτύου ύδρευσης του Βαλτινού και έτσι οικοδομήθηκε ο πρώτος υδατόπυργος και δίπλα έγινε η ανάλογη γεώτρηση για την άντληση του νερού.


 
Ο σύγχρονος όμως τρόπος ζωής καθώς και η δόμηση των νέων κατοικιών κατέστησαν τον υδατόπυργο ανεπαρκή και υπαγόρευσαν την κατασκευή σύγχρονου δικτύου ύδρευσης το οποίο θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτές τις ανάγκες.


Έτσι το 1994 άρχισε η κατασκευή του δεύτερου υδατόπυργου ο οποίος είναι σε μέγεθος και ύψος μεγαλύτερος του πρώτου και καλύπτει εξολοκλήρου τις ανάγκες των κατοίκων του Βαλτινού.


 
Η άντληση του νερού γίνεται από την γεώτρηση και το νερό αφού χλωριωθεί, με αυτόματο χλωριωτή, συγκεντρώνεται στην δεξαμενή του υδατόπυργου. Από εκεί γίνεται η διανομή στους κατοίκους με το δίκτυο διανομής.


 
Σύμφωνα με χημικές αναλύσεις το νερό της περιοχής θεωρείται από τα καλύτερα.
Η διαχείριση του δικτύου γινόταν από την κοινότητα Βαλτινού, στην συνέχεια από τον Δήμο Καλλιδένδρου, ενώ σήμερα γίνεται από τον Δήμο Τρικκαίων.

επικοινωνιστε μαζι μας