Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Ο γάμος της Αγγέλας Ζησιμοπούλου


Παντρεύτηκαν το περασμένο Σάββατο 16 Ιουλίου 2011 στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Ναύπακτο, ο Χάρης Χριστοδούλου με την Αγγέλα Ζησιμοπούλου.
Η Αγγέλα Ζησιμοπούλου είναι η μεγαλύτερη κόρη της κ. Βάσως Θεοφάνη Ζαμπακά.
Η εφημερίδα μας εύχεται στο νέο ζευγάρι, να ζήσουν ευτυχισμένοι!


Το Καρπούζι


Το καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα το φρούτο του καλοκαιριού που μας προσφέρει γλυκιά και δροσερή γεύση και μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ αλλά και ως ελαφρύτερο γεύμα. Επίσης, λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε νερό (90%) συνιστά ιδανικό τρόπο ενυδάτωσης.
Όλα τα μέρη του καρπουζιού είναι καταναλώσιμα, ακόμα και τα εσωτερικά σπόρια, τα οποία μάλιστα έχουν θρεπτική αξία. Είναι καλές πηγές πρωτεΐνης και λιπαρών, καθώς περιέχουν και φυτικές ίνες. Θα συμβουλεύαμε λοιπόν να καταναλώνετε και τα σπόρια μαζί με τον καρπό. Στον αραβικό κόσμο τα σπόρια του καρπουζιού αλατισμένα και ψημένα αποτελούν ένα υγιεινό σνακ.


Το καρπούζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή και κυρίως σε ένα καροτενοειδές που ονομάζεται λυκοπένιο και βρίσκεται και στις ντομάτες. Μελέτες έχουν δείξει ότι διατροφή πλούσια σε λυκοπένιο έχει προστατευτική δράση από καρκίνο του προστάτη αλλά και της στοματικής κοιλότητας.
Τρόποι κατανάλωσης καρπουζιού:
-Σε μια φρουτοσαλάτα μαζί με άλλα φρούτα
-Με ψωμί και τυρί φέτα
-Ως φυσικό φρουτοχυμό μαζί με βερίκοκα, ροδάκινο και πεπόνι
-Ως ελαφρύ βραδινό γεύμα με 30γρ φέτα και 2 φρυγανιές
-Ως ελαφρύ βραδινό γεύμα με μια μπάρα δημητριακών.


Συμπερασματικά θα ήταν καλό να συμπεριλάβετε το καρπούζι στη διατροφή σας, παραβλέποντας τους μύθους που ενδεχομένως έχουν φτάσει στα αυτιά σας ότι το καρπούζι παχαίνει ή το καρπούζι έχει πολλή ζάχαρη. Απεναντίας, τα οφέλη που έχετε καταναλώνοντας 300γρ καρπούζι ημερησίως (ίσο με ένα μπολ) είναι μεγάλα και οι επιπτώσεις του στη σιλουέτα σας μικρές.

Καρπούζια για Μουσείο


Το κατεξοχήν φρούτο του καλοκαιριού είναι σίγουρα το ΚΑΡΠΟΥΖΙ!
Δροσιστικότατο, νοστιμότατο, απολαυστικότατο. Έλα όμως που το καρπούζι δεν χρησιμοποιείται μόνο για να μας δροσίζει το καλοκαίρι αλλά και για να φτιάχνουμε έργα τέχνης.
Δείτε εδώ τι κάνει ο καλλιτέχνης:


Γλυπτά από καρπούζι


Υπάρχει πλήθος υλικών που οι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν για τα γλυπτά τους αλλά σίγουρα το καρπούζι δεν είναι και το πιο διαδεδομένο.


Ο Ιάπωνας Takashi Itoh μας δείχνει πως το ταλέντο και η διάθεση μπορούν να μεταμορφώσουν ένα κοινό φρούτο σε έργο τέχνης.


Οι συνδυασμοί των χρωμάτων του καρποζιού (πράσινο, κόκκινο και άσπρο) είναι ατελείωτοι και το αποτέλεσμα αξιοθαύμαστο.


Βέβαια μπορούμε πάντα αφού θαυμάσουμε το έργο τέχνης να το κρυώσουμε και να το φάμε!



επικοινωνιστε μαζι μας