Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Οι προετοιμασίες για το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου


Με εντατικούς ρυθμούς γίνεται η προετοιμασία για την καλύτερη δυνατή οργάνωση των εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου, στο Βαλτινό.
Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, Πολιτιστικός Σύλλογος, Τοπική κοινότητα Βαλτινού, χορηγοί και εθελοντές βρίσκονται σε μια τροχιά συνεργασίας για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση του πανηγυριού.


 

Ήδη έχει καθαριστεί ο χώρος του δάσους της Παναγίας, φρεσκαρίστηκαν οι διάφορες επιφάνειες των κτιρίων και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της φιλοξενίας των επισκεπτών και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την άψογη διοργάνωση του πανηγυριού.


 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα εξής:

-Την Κυριακή το απόγευμα 14-8-2011 και ώρα 7.30 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, στο εξωκλήσι της Παναγίας.
Μετά το πέρας του εσπερινού θα προσφερθεί νηστίσιμη φιλοξενία με παραδοσιακή Φασολάδα.
-Την Δευτέρα πρωί 15-8-2011 και ώρα 7.30 – 10.30 π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθεί η καθιερωμένη φιλοξενία με παραδοσιακό φαγητό (κρέας με κριθαράκι).
-Το απόγευμα στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Βαλτινού οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς.
Πέντε χορευτικά τμήματα από νέους και νέες του Βαλτινού θα εμφανιστούν για πρώτη φορά και θα επιδείξουν τις χορευτικές ικανότητές τους. Μετά θα ακολουθήσει γλέντι για το κοινό.
-Στο χώρο της κεντρικής πλατείας θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θεματολογία, εικόνες από το παλιό Βαλτινό, καθώς και έκθεση λαογραφικού υλικού.
Ενώ στους επισκέπτες θα προσφερθούν ξυνόγαλο και παραδοσιακές πίτες, Μπατζίνα και πλαστό.

επικοινωνιστε μαζι μας