Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Εκδηλώσεις στο Πανηγύρι του Δενδροχωρίου



Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Δενδροχωρίου «Το θεμέλιο» για την ημέρα που πανηγυρίζει το χωριό.
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Δενδροχωρίου προσκαλεί όλους τους εορτόφιλους στο πανηγύρι του χωριού, που θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου 2011 στον Ιερό Ναό Γεννέσεων της Θεοτόκου.
Στις 6.00 το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του ναού, όπου θα συμμετάσχουν ένα από τα τμήματα των χορευτικών του Συλλόγου «Το Θεμέλιο» και ένα τμήμα του χορευτικού συλλόγου Ασκληπιού.


Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δενδροχωρίου "ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ" διοργανώνει κατά καιρούς πολιτιστικές εκδηλώσεις και στόχος του είναι να διατηρήσει τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων του Δενδροχωρίου και να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά της περιοχής την αγάπη και τις αξίες της παράδοσής.


Έχει συγκροτημένα χορευτικά τμήματα και χορωδία και παραδίδει μαθήματα παραδοσιακών χορών σε μικρά, αλλά και σε "μεγάλα παιδιά".
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σήμερα το Δ.Σ. του Συλλόγου γυναικοκρατείται.
Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γκαντζιού Φανή
ΑΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γκοβίνα Χριστίνα
ΤΑΜΕΙΑΣ: Μαρμάγκελου Μαρία
Γ.ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: Πολυμέρου Μαίρη
ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ: Καραλή Αθηνά
ΜΕΛΟΣ: Γκαντζιού Βιβή
ΜΕΛΟΣ: Παλιούρα Λένα

Λίγα λόγια για το Δενδροχώρι


Το ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ είναι ένα από τα χωριά της εδαφικής περιφέρειας Καλλιδένδρου του Δήμου Τρικαίων, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Κόζιακα και απέχει 15χλμ από την πόλη των Τρικάλων. Πήρε το όνομα του το έτος 1928 ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ από τις τέσσερις τεράστιες βελανιδιές που βρίσκονταν γύρο από την μοναδική του τότε εκκλησία. Πριν είχε Σλάβικο όνομα ΠΑΠΑΡΑΝΤΖΑ που σημαίνει περιοχή με βάλτους και πλούσια ελώδη βλάστηση. Η καταγωγή των κατοίκων του χωριού είναι από τη Βόρειο Ήπειρο.

επικοινωνιστε μαζι μας