Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Επιστημονικά νέα: Μετέωρη Αιώρηση



Το τμήμα φυσικής και αστρονομίας του πανεπιστήμιου του Tel Aviv παρουσίασε μια πρωτοποριακή τεχνολογία με τη βοήθεια τις κβαντομηχανικής η οποία επιτρέπει σε ένα σώμα να αιωρείται και να περιστρέφεται γύρο από ένα μαγνητικό πεδίο.
Η αιώρηση του σώματος οφείλεται στα μαγνητικά παιδιά που υπάρχουν ενώ το αντικείμενο καταφέρνει να "κλειδώσει" τα μαγνητικά πεδιά ανεξαρτήτως πως το τοποθετούμε.
Το πείραμα αυτό γίνετε ως εξής ένας ημιαγωγός τοποθετείται σε ένα πολύ ψυχρό περιβάλλον από υγρό άζωτο το όποιο δημιουργεί ένα κρυστάλλινο περίβλημα, σε κανονική κατάσταση το μαγνητικό πεδίο είναι σε θέση να διεισδύσει ελεύθερα όμως σε ένα τόσο ψυχρό περιβάλλον το μαγνητικό πεδίο παγιδεύετε και αφήνει στο σώμα να κινείται όπως ένα τρένο σε "σιδηροδρομική τροχιά".

Μαγνητικός κινητήρας μηδενικού κόστους : Η χαραυγή μιας νέας εποχής


Ο Μαγνητικός Κινητήρας είναι μια πολύ σημαντική και πολύ αρχαία επινόηση, η οποία έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό για πάρα πολλά χρόνια, και με πολύ κόστος, έτσι ώστε να διατηρήσει τα πανίσχυρα πετρελαϊκά καρτέλ μέσα στο παιχνίδι της αγοράς ενέργειας.



Σήμερα, αν και εξακολουθεί να αποσιωπάται ή να υποβαθμίζεται το γεγονός της ύπαρξης του από τα μεγάλα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τα σημάδια των καιρών δείχνουν πως έφθασε ο χρόνος να περάσει από το πειραματικό στάδιο στην εφαρμογή, έστω και χωρίς την βοήθεια της βιομηχανίας.



Ως προς το τεχνικό μέρος μπορούμε να πούμε μόνο -πολύ γενικά και θεωρητικά-, πως πρόκειται για μία κυκλική συστοιχία πηνίων και μαγνητών, τοποθετημένων γύρω από έναν άξονα σε θέσεις εναλλασσόμενης πολικότητας. Όταν το σύστημα αυτό τεθή σε λειτουργία δεν σταματάει να περιστρέφεται χωρίς την παρεμβολή του ανθρώπου.
Πρόκειται δηλαδή για μια ουσιαστικά αστείρευτη πηγή ενέργειας, μηδενικού κόστους και ταυτόχρονα μηδενικών τιμών μόλυνσης του περιβάλλοντος. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι το πειραματικό στάδιο έχει σχεδόν ξεπεραστεί και μένει να δούμε τις εφαρμογές που θα έχει η τεχνολογία αυτή , όσο και τις επιπτώσεις τους στην γενική εικόνα του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.



Πρώτα από όλα, διαθέτοντας ένα μεταφερόμενο κινητήρα που δεν χρειάζεται να ενωθεί με κανένα ηλεκτρικό ή άλλο δίκτυο παροχής για να λειτουργήσει, θα μπορούσαμε να τροφοδοτήσουμε με μηδενικού κόστους ενέργεια σταθμούς αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού και να εξασφαλίσουμε την χωρίς κόστος μεταφορά του σε οποιαδήποτε περιοχή.

επικοινωνιστε μαζι μας