Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου: Η Κόκκινη Δευτέρα



Τρίκαλα 2 Φεβρουαρίου 1925:
Το χρονικό μιας αιματοβαμμένης Εντολής
Του Βασίλη Πάνου. Από τις Εκδόσεις: «Αγαπώ την Πόλιν». Σελίδες: 416
Ένα βιβλίο για τη θυσία των Τρικαλινών εργατών και αγροτών, τους διωγμούς των αγωνιστών, τις συλλήψεις, τις φυλακίσεις σ’ ανήλια κελιά, την εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών, τη βία και την αδικία εναντίον όσων πολέμησαν για την Πατρίδα. Ένα βιβλίο για τις συνθήκες εργασίας σε μία όχι και τόσο μακρινή Ελλάδα και τους αγώνες για την ανατροπή τους. Ένα βιβλίο για τον πόνο και το αίμα που πότισαν τους αγώνες για Γη, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ελευθερία.
Η «Κόκκινη Δευτέρα» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα Βασίλη Πάνου και αποτελεί ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για τα γεγονότα που συντάραξαν την πόλη των Τρικάλων, για τα γεγονότα που σημάδεψαν ολόκληρη την ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

11 πύργοι που γέρνουν



Μπορεί ο πιο γνωστός κεκλιμένος πύργος να είναι της Πίζας αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Δείτε 11 κεκλιμένους πύργους που ίσως δεν γνωρίζατε.

1. Οι δύο πύργοι στην Μπολόνια, Ιταλία


Οι δύο κεκλιμένοι πύργοι είναι το σύμβολο της πόλης. Ο ψηλότερος, με ύψος 102 μέτρα, είναι των Asinelli και γέρνει περίπου κατά 2,5 μέτρα. Ο μικρότερος, είναι των Garisenda με ύψος 49 μέτρα, βρίσκεται ακριβώς απέναντι απ’ αυτόν των Asinelli και έχει κλίση 3,22 μέτρα. Οι Asinelli άρχισαν να χτίζουν τον πύργο τους το 1109. Μετά τον χτίσιμο του πύργου οι Garisenda αποφάσισαν ότι έπρεπε να φτιάξουν ένα ψηλότερο. Αυτό έκανε τους Asinelli να προσθέσουν μερικά μέτρα στον δικό τους. Κάθε φορά που πρόσθεταν οι μεν λίγα μέτρα στον πύργο τους πρόσθεταν και οι δε στον δικό τους. Κάποια στιγμή ο πύργος των Garisenda είχε φτάσει να γέρνει τόσο πολύ που οι αρχές της πόλης τους υποχρέωσαν να κόψουν την κορυφή του, προτού αυτή πέσει πάνω στους περαστικούς. Ο πύργος των Asinelli γέρνει περισσότερο κάθε χρόνο.

επικοινωνιστε μαζι μας