Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η Δράση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού.



Κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, το 2011, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού παρουσίασε έντονη δραστηριότητα με πλούσιο και αξιόλογο έργο για το χωριό Βαλτινό.
Παρεκκλίνοντας, κατ' αρχήν, από την καθιερωμένη πρακτική που επιτάσσει την έκφραση θαυμασμού και συγχαρητηρίων (τα οποία, θεωρούμε δεδομένα κι ως εκ τούτου παραλειπτέα) κρίνουμε σκόπιμο να θυμίσουμε και να επισημάνουμε τα εξής:


Με την αναδιοργάνωση και την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, στις
εκλογές που έγιναν την 27-3-2011, άρχισαν οι σχεδιασμοί και οι προσπάθειες υλοποίησης του πολιτιστικού έργου, με διάφορες εκδηλώσεις.


-Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την διοργάνωση εθελοντικής ομάδας εργασίας για τον καλλωπισμό της κεντρικής πλατείας και άλλων κοινόχρηστων χώρων του χωριού.

-Σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Βαλτινού διοργανώθηκε εκδήλωση για την καταγραφή των διαφόρων εθίμων και παραδοσιακών τραγουδιών από ηλικιωμένες γυναίκες.
-Ακολούθησε η αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Κάψιμο της καλύβας» την πρωτομαγιά, με δημοτικά τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς, και με την παρουσίαση και προσφορά χωριάτικων πιττών.
-Στη συνέχεια κάθε τόσο επαναλαμβάνονταν οι ομάδες εθελοντικής εργασίας για τον καλλωπισμό και την περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων.


-Συστάθηκαν και οργανώθηκαν χορευτικά τμήματα και άρχισαν μαθήματα παραδοσιακών χορών, καθώς και οι εμφανίσεις των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου σε διάφορες εκδηλώσεις.
- Παράλληλα διοργανώθηκαν διάφορες εκδρομές.
-Τον Δεκαπενταύγουστο έγιναν διάφορες εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού, όπως παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, έκθεση Λαογραφικού υλικού και έκθεση φωτογραφίας, με παλιές εικόνες από τη ζωή του χωριού.
-Κατασκευάστηκαν δυο ενημερωτικές πινακίδες, η μια στο κέντρο του χωριού (ο χάρτης του Βαλτινού) και η άλλη στην Παναγία (η ιστορία της Παναγίας).
-Επισημάνθηκαν διάφορα προβλήματα και δρομολογήθηκαν λύσεις για διάφορα θέματα του χωριού, όπως (σκουπιδότοπος, ποιότητα του νερού, προστασία του δάσους της Παναγίας κ.α.).
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η εκδοτική δραστηριότητα η οποία περιλαμβάνει την έκδοση τεσσάρων ημερολογίων για το έτος 2012, τα έσοδα εκ των οποίων διατέθηκαν για κοινωνικούς αλληλέγγυους σκοπούς.


Την επιτυχία της πορείας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου επισφράγισε η πρόσφατη, εμπνευσμένη και πετυχημένη εκδήλωση κατά την παραμονή της πρωτοχρονιάς, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν με έναν ξεχωριστό τρόπο την αλλαγή του έτους.


Η σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής:
Πρόεδρος: Ιωάννου Χρήστος
Αντιπρόεδρος: Κουφοχρήστος Δημήτριος
Γεν. Γραμματέας: Παπακώστα Κασσιανή
Ταμίας: Μπαντόλιας Παναγιώτης
Μέλος: Αθάνατου Αικατερίνη
Μέλος: Μάμαλη Στεφανία
Μέλος: Βαγγελός Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας