Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Η αριστούχος, Αγορή Ριζαργιώτη.


Από τα καλύτερα μυαλά του Βαλτινού.
Συνέντευξη για την πρωτιά της στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις.


Εξαιρετική ήταν η επίδοσή της στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η βαθμολογία που συγκέντρωσε 19.170 μόρια την εξασφαλίζει την εισαγωγή της στην Πανεπιστημιακή σχολή της αρεσκείας της.

Η οικογένεια του Παύλου και της Θεοδώρας Ριζαργιώτη έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη και υπερήφανη, αφού η μεγαλύτερη κόρη τους η Αγορή ή Ρέα όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, συγκέντρωσε 19.170 μόρια, βάζοντας πλώρη για την Ιατρική.


Η Αγορή Ριζαργιώτη γεννήθηκε στο Βαλτινό Τρικάλων. Έλαβε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα σχολεία της γενέτειράς της και κατά τις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις του 2012 αρίστευσε.
Παράλληλα με τις σχολικές της υποχρεώσεις και μαζί με την αδερφή της Αθανασία, ασχολείται και με άλλες δραστηριότητες όπως με την έντεχνη μουσική, τον χορό κ.α.
Επιχειρώντας να την συγχαρούμε για την επιτυχία της, αλλά και να την γνωρίσουμε καλύτερα, αναδεικνύοντας τη ζωντάνια, τη δυναμική και την ισχυρή θέληση των νέων μας για την επιτυχία, που έρχεται πιο εύκολα όταν υπάρχει προγραμματισμός, σωστή εκπαίδευση και καθοδήγηση και φυσικά ισχυρές βάσεις στη γνώση, της θέσαμε μια σειρά από ερωτήματα στα οποία μας απάντησε με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία.

Αγορή καταρχήν, Συγχαρητήρια για την σημαντική σου επιτυχία!
-Τι σημαίνει να έχει κανείς βαθμολογία στις Πανελλήνιες εξετάσεις 19.170;
-Η καλή βαθμολογία σημαίνει πρόσβαση σε περισσότερες σχολές, δυνατότητα επιλογής της σχολής που ενδιαφέρει τον υποψήφιο και εκπλήρωση του στόχου του. Αλλά το κυριότερο ηθική ικανοποίηση, γιατί ανταμείφθηκαν όλοι οι κόποι και οι θυσίες τόσων χρόνων.

-Ποιες θυσίες έκανες;
-Μπροστά στην επιτυχία θυσιάστηκαν αρκετά. Για παράδειγμα ο ύπνος περιορίστηκε σε λίγες ώρες την ημέρα, ο ελεύθερος χρόνος ήταν ελάχιστος και αξιοποιούνταν μόνο για ξεκούραση, ενώ τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα παραμερίστηκαν, καθώς το διάβασμα και τα μαθήματα είχαν προτεραιότητα. Βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπήρχαν και κάποιες βόλτες κατά τη διάρκεια της χρονιάς αφού χρειάζεται να ξεφεύγουμε πού και πού.

-Ποιοί σε βοήθησαν και σε συμπαραστάθηκαν ώστε να έχεις αυτή την επιτυχία;
-Η οικογένειά μου κυρίως που πάντα ήταν στο πλευρό μου σε ό,τι χρειαζόμουν. Ακόμη οι καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο όλα αυτά τα χρόνια. Και τέλος οι φίλοι και οι συμμαθητές μου που με έκαναν να ξεχνιέμαι από το φόρτο και την κούραση των μαθημάτων.

-Ποιοι οι μελλοντικοί σου στόχοι;
-Ο πρώτος στόχος είναι να σπουδάσω στην ιατρική σχολή. Εφόσον τελειώσω με το πτυχίο μου θα ήθελα να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό εδώ ή στο εξωτερικό και όταν είμαι έτοιμη να ασχοληθώ με το επάγγελμα που επέλεξα.

-Τι θα συμβούλευες τους επόμενους εξεταζόμενους μαθητές;
-Αυτό που θα συμβούλευα κυρίως είναι να μετριάσουν το άγχος που εμένα με κυρίευε μέχρι το τέλος, αλλά κατάλαβα οτι δεν προσέφερε σε κάτι και δεν υπήρχε λόγος να το έχω. Επιπλέον, να ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα με το διάβασμα που θα περιλαμβάνει και ξεκούραση βέβαια και τέλος, να μην φοβούνται γιατί σε αυτά που διάβασαν θα εξεταστούν και τίποτα παραπάνω.

-Και μια τελευταία ερώτηση. Σε ποιόν αφιερώνεις αυτή σου την επιτυχία;
-Στην οικογένειά μου, σε όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν και με βοήθησαν, αλλά κυρίως σε όλους τους έλληνες που τώρα με την κρίση δοκιμάζονται, στέλνοντας το μήνυμα πως με λίγη προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα...

Αγορή, Σ΄ ευχαριστούμε πολύ! Συγχαρητήρια και Καλή σταδιοδρομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας