Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Βραβεύτηκε η Γεωργία Κολοβελώνη



Στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος «Δημήτριος Βικέλας» που διοργανώθηκε από το δήμο Βέροιας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων νομού Ημαθίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco, βραβεύτηκε η συγχωριανή μας λογοτέχνης Γεωργία Κολοβελώνη.
Συγκεκριμένα, η Γεωργία Κολοβελώνη, βραβεύτηκε και στις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού, πεζό και ποιητικό λόγο. Απέσπασε το Α΄ Βραβείο Διηγήματος, με το διήγημά της, που φέρει τον τίτλο, «Στην αγχόνη των λέξεων» και το Γ΄ βραβείο Ποίησης με το ποίημά της που φέρει τον τίτλο «Η επιστροφή της Πηνελόπης».


Η απονομή των Βραβείων στους νικητές του λογοτεχνικού διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 - 10 - 2012 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια.
Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τους: Αντώνη Φωστιέρη, ποιητή, Γιάννη Ατζακά, φιλόλογο - πεζογράφο, Θανάση Μαρκόπουλο, φιλόλογο, ποιητή, κριτικό λογοτεχνίας, Παντελή Τσαλουχίδη, φιλόλογο, Σοφία Νικολαΐδου, φιλόλογο, πεζογράφο κατέληξε στα εξής αποτελέσματα του διαγωνισμού:
Βραβεία Ποίησης
1. Αθανάσιος Γαλούσης Τίτλος: «Αλθαία» Καρδίτσα
2. Εύη Τανούδη Τίτλος: «Μικροί ασήμαντοι φόνοι» Θεσσαλονίκη
3. Γεωργία Κολοβελώνη Τίτλος: «Η επιστροφή της Πηνελόπης» Τρίκαλα
Βραβεία Διηγήματος
1. Γεωργία Κολοβελώνη Τίτλος: «Στην αγχόνη των λέξεων» Τρίκαλα
2. Πασσάς Παναγιώτης Τίτλος: «Ο Άρχων των κατσαριδών» Άνω Ιλίσια, Αθήνα
3. Ντελής Ευάγγελος του Βαΐου Τίτλος: «Η κραυγή» Καρδίτσα.

Η Γεωργία Κολοβελώνη κατάγεται από το Βαλτινό Τρικάλων.
Είναι πτυχιούχος Φιλολογίας, με μεταπτυχιακές σπουδές και επιμορφώτρια φιλολόγων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας