Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνεστίαση του ΚΚΕ στο Βαλτινό



Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 8μμ, στην ταβέρνα «Τα Πλατάνια» του Βασιλείου Βότσιου στο Βαλτινό, η Αχτίδα Υπαίθρου Νότου Τρικάλων του ΚΚΕ διοργάνωσε συνεστίαση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του κόμματος.
Στη συνεστίαση παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του κόμματος, όπου είχαν την ευκαιρία να φάνε να πιούνε, να συζητήσουν και να περάσουν μια όμορφη βραδιά.

H τράπεζα για καταθέσεις αναμνήσεων ήρθε και στην Ελλάδα



Τρυφερές αναμνήσεις γεμάτες εφηβικούς έρωτες και σχολικές σκανταλιές. Νοσταλγικές ιστορίες για χαμένες πατρίδες και για αγαπημένα πρόσωπα που δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Αλλά και σκληρές διηγήσεις για τον πόλεμο, τη φτώχεια, τη μετανάστευση. Το κουβάρι των αναμνήσεων εκατομμυρίων ανθρώπων απ’ όλον τον κόσμο ξετυλίγεται, ταξινομείται και αποθηκεύεται... διαδικτυακώς μέσα από έναν πρωτότυπο διεθνή οργανισμό που ονομάζεται «Τράπεζα Αναμνήσεων» και φιλοδοξεί να δημιουργήσει µια συλλογική ιστορική μνήμη, όχι μέσα από ένδοξες μάχες, διεθνείς Συνθήκες ή πολιτικές δια σκέψεις αλλά μέσα από τις προσωπικές αναμνήσεις απλών ανθρώπων που γεννήθηκαν πριν από το 1950.
Η «Τράπεζα Αναμνήσεων» λειτουργεί ήδη σε εθελοντική βάση σε δώδεκα διαφορετικές χώρες του πλανήτη, από την Αργεντινή ως τις ΗΠΑ και από το Καµερούν ως την Ισπανία, ενώ εφέτος, µε πρωτοβουλία τεσσάρων Ελλήνων, η εν λόγω ΜΚΟ δραστηριοποιείται και στη χώρα µας.
Σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν καταγραφεί συνολικά 1,7 εκατοµµύρια «αναµνήσεις» σε µορφή ψηφιακών βίντεο που διατίθενται ελεύθερα στο ∆ια δίκτυο για να πληροφορήσουν, να διδάξουν αλλά και να συγκινήσουν τις νεότερες γενιές.

επικοινωνιστε μαζι μας