Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ταξιδιωτικές διαδρομές: Νορβηγία – Βόρειο Ακρωτήρι


Της Βέρας Μπαλαμίτσα
Ιούλιος 2010 και οι ‘’Λευκές Νύχτες’’ του Βορείου Ακρωτηρίου της Ευρώπης είναι στις δόξες τους .
Ξεκινήσαμε ξαφνικά κι απρόσμενα μόλις μας δόθηκε η ευκαιρία. Η παρέα… της ‘’περιπέτειας’’!!!
Η Νορβηγία και κυρίως το Βόρειο Ακρωτήρι ακούγεται προορισμός μακρινός και δύσκολος. Πράγματι δεν είναι και τόσο εύκολο να φτάσεις στο Bορειότερο άκρο της Ευρώπης. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο . Χρειάζεσαι χρόνο και ίσως περισσότερες πληροφορίες από εκείνες που βρήκαμε στο διαδίκτυο.


Έτσι ξεκινήσαμε για τον τελικό μας προορισμό με ένα πρόγραμμα λίγο ‘’ ημιτελές’’, καθώς δεν θα φτάναμε εκεί ψηλά με το γνωστότερο τρόπο ..κρουαζιέρα της Βαλτικής!!
Όλα τ’ αεροπλάνα για Νορβηγία από Ελλάδα φτάνουν στο Όσλο. Πανέμορφη πόλη!
Στο αεροπλάνο πήραμε τις πρώτες πληροφορίες για τους Νορβηγούς από Ελληνίδα νηπιαγωγό που παντρεύτηκε Νορβηγό και ζει στην πρωτεύουσα. οι Νορβηγοί δεν είναι σαν τους άλλους Σκανδιναβούς , είναι πιο χαρούμενοι ,πιο φιλικοί και όπως διαπίστωσα προσωπικά είναι και πολύ όμορφοι ..γυναίκες και άντρες.


Στο αεροπλάνο γνωρίσαμε και ένα Θεσσαλονικιό που είχε μείνει άνεργος και πήγαινε για αναζήτηση εργασίας . Η Νορβηγία θεωρείται ένας καλός εργασιακός προορισμός και πολλοί έλληνες όπως κινέζοι και άραβες έχουν εγκατασταθεί εκεί.
Το Όσλο όπως και όλη η Νορβηγία είναι πεντακάθαρο και ‘’τακτοποιημένο’’!!
Όλα σε σειρά και τάξη, με τραίνα και λεωφορεία που φτάνουν στην ώρα τους και με μια τεχνολογία σ’ όλα.. απίστευτη!!


Το λιμάνι του Όσλο είναι μια γλύκα. Με μοντέρνα καφέ, εστιατόρια και τα υπέροχα πλοία και τρικάταρτα ιστιοπλοϊκά του να φλερτάρουν με τη Βόρεια θάλασσα.
Το νησί των μουσείων είναι σχετικά κοντά και φτάνεις με λεωφορείο σε δέκα λεπτά.
Εκεί είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα μουσεία του Όσλο και προλαβαίνεις να τα δεις όλα σε μια μέρα, αν την αφιερώσεις εκεί.

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα



Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι μια ταξινόμηση των πιο σοβαρών αμαρτημάτων σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία και σύμφωνα με την παράδοση, κάθε αμάρτημα εκπροσωπείται και από ένα δαίμονα.
Τα αμαρτήματα ονομάζονται "θανάσιμα" γιατί σύμφωνα με την εκκλησία μπορούν να στερήσουν τη θεία χάρη και να οδηγήσουν στην αιώνια καταδίκη της ψυχής του ανθρώπου.
Κατά την Αναγέννηση, οι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα για πίνακες και γλυπτά, απαθανατίζοντάς τα, κάνοντάς τα γνωστά στο ευρύ κοινό
Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, είναι:
     Η Αλαζονεία
  Η Οκνηρία
     Η Λαιμαργία
Η Λαγνεία
   Η Απληστία
 Η Οργή     
       Η Ζηλοφθονία

επικοινωνιστε μαζι μας