Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Παιχνίδια με τη φωτιά


«Πάντα με γοήτευαν η φωτιά αλλά και τα σχήματα που αποκτούσαν οι φλόγες στον αέρα… Ο καπνός, επίσης, δημιουργούσε απίστευτα σχέδια, τα οποία αγκάλιαζαν «μαγικά» τις κατακόκκινες «γλώσσες» της και εγώ χάζευα με τις ώρες το τζάκι…

…Δεν μπορούσα να τραβήξω τα μάτια μου από το καταπληκτικό αυτό θέαμα», λέει ο Pol Tergejst, ένας Ρώσος καλλιτέχνης, που παίζει κυριολεκτικά με τη φωτιά!


Πώς, όμως, οι παιδικές του μνήμες έφτασαν να γίνουν σήμερα έργα τέχνης; Με λίγα λόγια ο Pol ανακάλυψε το «μυστικό» της φωτιάς και πώς θα χρησιμοποιούσε τις φλόγες και τον καπνό για να συνθέσει εικόνες, απαθανατίζοντας στη συνέχεια τα αποτελέσματα στη φωτογραφική του μηχανή.
Με μοναδικό του εργαλείο αρκετά κουτάκια σπίρτα αλλά και μεγάλη υπομονή(!) ξεκίνησε την… καλλιτεχνική προσπάθεια. Άναβε και έσβηνε, τοποθετούσε τα καμένα σπίρτα στα κατάλληλα σημεία, αποτυπώνοντας καρέ καρέ τις σκηνές.


Στο τέλος, με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή, σύνθεσε τις εικόνες στον κατάλληλο χρόνο και ιδού! Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι… παίζοντας με τη φωτιά δεν καίγεσαι πάντα!

επικοινωνιστε μαζι μας