Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η ζωγράφος Κασσιανή Παπακώστα – Σίμου



Ευκαιρία μοναδική και ονειρεμένη να ανακαλυφθεί το προσωπικό ύφος μιας καθαρής ζωγραφικής, ενός καλλιτέχνη συντοπίτη που σέβεται το μέτρο και μάχεται για το καλό (ωραίο) ευρύτερα, για τη δημιουργία.
Η Κασσιανή Παπακώστα φλερτάρει εντελώς ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική εδώ και πολλά χρόνια και με αυστηρότητα και καλλιτεχνική ευαισθησία ψηλαφίζει τα εκμαγεία των οραμάτων της.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις κατά το παρελθόν και στα άμεσα σχέδιά της είναι η παρθενική ατομική έκθεση ζωγραφικής.


Τα θέματά της τα αναζητεί στη φύση, στη παράδοση αλλά επιχειρεί και διάφορες μελέτες μοντέρνας σύνθεσης
Μέσον της ζωγράφου δεν είναι το σχέδιο, το χρώμα και η μορφή. Μέσον της γίνεται η χωροθέτηση, η συνάφεια και ο διάλογος που αποκτά η μορφοποίηση για να φτάσει να ανακαθορίσει εκείνη τη σημασία του σχεδίου, του χρώματος και της επιφάνειας γραφής και γλώσσας.


Εμφανίζεται επομένως η δημιουργός ως δράστης της παρατήρησης και την ίδια στιγμή ως αντίκρυσμα των ρόλων που αναλαμβάνει, υφαίνοντας με το «μαγνάδι» της την πλοκή της εικόνας και συνδυάζοντας τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, ανάμεσα επίσης στο είναι και στο φαίνεσθαι, την διαδικασία διαδρομής για την Ιθάκη της και όχι το τέρμα της.


Παρουσιάζουμε στην εφημερίδα μας ένα μέρος από το καλλιτεχνικό της έργο, το οποίο διακρίνεται από έμπνευση, ερωτισμό, αλήθεια και σε γοητεύει τόσο αισθηματικά όσο και διανοητικά χωρίς να χρειάζεται πολλές εξηγήσεις.

επικοινωνιστε μαζι μας