Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Παλιές Πασχαλινές καρτ ποστάλ



Πάσχα 2012!.. Μια ακόμη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, που όσο περνάει ο καιρός αλλοτριώνονται, σβήνουν και χάνονται παλιές και γοητευτικές συνήθειες των ανθρώπων.
Τα παλιότερα χρόνια, τέτοιες ημέρες οι άνθρωποι, εκτός των άλλων Πασχαλινών εθίμων, περιμένανε και τον ταχυδρόμο του χωριού να φέρει κανένα γράμμα ή καμιά πασχαλιάτικη κάρτα κυρίως από ανθρώπους της ξενιτιάς, αλλά και από οικεία πρόσωπα που ήσαν στρατευμένα σε μακρινές περιοχές της Ελλάδας.


Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, τι χαρά αισθανόταν οι άνθρωποι όταν λαμβάνανε γράμματα ή «καρτ-ποστάλ» από διάφορους συγγενείς ή φίλους.
Συγκινούσε πάρα πολύ, αυτού του είδους η επικοινωνία και χαίρονταν οι άνθρωποι όταν δέχονταν τις ευχές με, την ωραία γραφή, την ελληνική γλώσσα και τις όμορφες κάρτες!
Σήμερα, δυστυχώς, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής γραφής, όλα αυτά χάθηκαν!.. Ίσως να μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι άνθρωποι, που εξακολουθούν να σε γοητεύουν με παρόμοιες επιστολές.


Οι καιροί αλλάζουν, η ζωή προχωράει μπροστά, αλλά ευτυχώς υπάρχει η μνήμη που αποθηκεύει τις όμορφες στιγμές και όταν χρειάζεται τις επικαλείται.
Και έτσι κάτι τέτοιες ημέρες θυμόμαστε τα παλιά και νοσταλγούμε με συγκίνηση όλα εκείνα τα ωραία, τα υπέροχα παλιά χρόνια της αθωότητας!
Δείτε παρακάτω μια συλλογή από παλιές Πασχαλινές καρτ ποσταλ.

επικοινωνιστε μαζι μας