Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οδός Βαλτινού




Με ονομασία οδού, στην πόλη των Τρικάλων, τιμήθηκε το Βαλτινό, σύμφωνα με το νέο βιβλίο του γνωστού Τρικαλινού συγγραφέα, Νεκτάριου Κατσόγιαννου, με τίτλο «ΟΔΩΝΥΜΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» (ονόματα οδών & πλατειών) τόμος Β΄.
Συγκεκριμένα στη σελίδα 69, του βιβλίου, γίνεται η περιγραφή της οδού Βαλτινού, η οποία βρίσκεται στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων.
Η συγκεκριμένη ονοματοθεσία έγινε, με την υπ’ αρ. 30/1995 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Π.Δ. 323/89.


Και όπως σημειώνει ο συγγραφέας στον πρόλογό του: «Για την καθιέρωση των ονομάτων θα πρέπει να είναι γνωστά τα ιστορικά στοιχεία και να κρίνονται με αυστηρά κριτήρια, διότι πέρα από την τιμή που τους γίνεται, αποτελεί και έμμεσα μία παρότρυνση προς παραδειγματισμό. Όλοι δεν είναι εύκολο να γνωρίζουν το πώς και το γιατί ένας δρόμος πήρε το όνομα του. Η παρούσα εργασία έρχεται να συμπληρώσει το κενό αυτό και να πλουτίσει τις γνώσεις μας».



Ο Νεκτάριος Κατσόγιαννος είναι βραβευμένος συγγραφέας, γνωστός στους Τρικαλινούς και όχι μόνον, για το πλούσιο συγγραφικό του έργο, για την αγάπη του προς τον τόπο και την ιστορία του.
Η εργασία του αυτή περιλαμβάνει όλους τους δρόμους του παλιού και του νέου σχεδίου της πόλεως των Τρικάλων, από τα Αλώνια της Μπάρας, μέχρι τα Αμπελάκια και από το Δέλτα Λαρίσης μέχρι το Δέλτα Καλαμπάκας.

επικοινωνιστε μαζι μας