Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Βαλτσινιώτικες Θυμοσοφίες



-Κατά την προεκλογική περίοδο οι πολίτες άκουσαν ποικίλες φωνές. Υποψήφιοι να τους υπόσχονται διάφορα., άλλοι να υπερασπίζουν τις κομματικές τους θέσεις, άλλοι να επενδύουν σε εκβιαστικά διλήμματα, άλλοι να αυτοαναγορεύονται ως Σωτήρες… Γίνεται χαμός! Που να βγάλεις άκρη;
-Η πραγματικότητα όμως, είναι μία… και είναι εδώ, στη χώρα μας. Την βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Και εκείνο που πρέπει να αποφύγουμε, είναι αυτό που λέει η αρχαία ρήση, ότι: «Αφανίζονται οι πολιτείες όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους άθλιους από τους άξιους»…

Η ώρα της ανατροπής







(Του Γεωργίου Παπασίμου, Δικηγόρου στον Άρειο Πάγο,
Υποψηφίου με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο νομό Τρικάλων).
Η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη περίοδο της νεότερης ιστορίας της, μετά τη διακυβέρνησή της με αυτοδύναμες κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. επί 38 συναπτά έτη. Εν μέσω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που ξεκίνησε από τις Η.Π.Α. το 2008, με αιχμή την απόλυτη ασυδοσία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, το ιδιόμορφο κλεπτοκρατικό σύστημα που γιγαντώθηκε κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, με εγκληματικές ευθύνες των κομμάτων του δικκοματισμού, έχει φτάσει στο τέλος του.
Ο «επιθανάτιος ρόγχος» του αφήνει βαρύ, μαύρο αποτύπωμα στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που οδηγήθηκε από μια περίοδο «ψευδοευημερίας» σε βαθειά φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Η δε χώρα μας μετατράπηκε σε «πειραματόζωο» και «υποτελές φέουδο» των σύγχρονων τοκογλύφων – φεουδαρχών που λυμαίνονται τον παγκόσμιο «εικονικό» πλούτο.
Η Ελλάδα, δυστυχώς, κατέχει την πρωτιά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ως προς τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου από την παρασιτική και «μαυραγορίτικη» οικονομική ολιγαρχία, οργανικό τμήμα της οποίας είναι, πλέον, μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων του δικκοματισμού.

επικοινωνιστε μαζι μας