Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ημερίδα Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού της Εταιρίας «Κλιάφα», η εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Τρικάλων και οι Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων, με την αρωγή και της Διεύθυνσης Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μερίμνησε για τη διευκόλυνση των φιλολόγων, ώστε να παραστούν στην ημερίδα.
Το θέμα της ημερίδας ήταν «Προτάσεις διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και καινοτόμες δράσεις εκπαιδευτικών».
Κατά την διάρκειά της, παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τις Σχολικές Συμβούλους φιλολόγων Ευαγγελή Κοτρώτσιου και Ιουλία Κανδήλα, καθώς και από φιλόλογους διαφόρων σχολείων του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα παρουσίασαν προτάσεις διδασκαλίας με χρήση Νέων Τεχνολογιών οι Γεωργία Κολοβελώνη (Μουσικό Σχολείο Τρικάλων), Αργύρης Νίκας (ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας), Αμαλία Ηλιάδη (3ο Γυμνάσιο Τρικάλων), Μαρία Φωτιάδου (1ο Γυμνάσιο Πύλης). Μια καινοτόμο δράση, που αφορούσε τη διοργάνωση Σχολικών Ρητορικών Αγώνων, η οποία για πρώτη φορά έλαβε χώρα στον Νομό Τρικάλων, στα πρότυπα των αγώνων επιχειρηματολογίας που διοργανώνονται σε σχολεία της Ελλάδας, αλλά κυρίως του εξωτερικού, παρουσίασε η Ναυσικά Μουλά (1ο Ενιαίο Λύκειο Τρικάλων).

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της ημερίδας, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωργία Κολοβελώνη, αφού ευχαρίστησε τους φιλολόγους για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Συνδέσμου, τόνισε τη σημασία της ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών που προκύπτουν κατά την καθημερινή διδακτική πράξη.

επικοινωνιστε μαζι μας