Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΙΖΑΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Του Κωνσταντίνου Κατσαρού

Κατά πληροφορίες κατοίκων του συνοικισμού Ριζαριού το πάρκο του Αγίου Γεωργίου δημιουργήθηκε και φυτεύθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό το έτος 1881. Η εκκλησία κτίστηκε το 1878 όπως μαρτυρεί επιγραφή που βρίσκεται στο εσωτερικό της. Επί της βόρειας εξωτερικής εισόδου της εκκλησίας και επί λαξευμένης πέτρας της αριστεράς παραστάδος είναι εγχάρακτη χρονολογία 1810 αγνώστου ερμηνείας.
Πρόκειται ασφαλώς για το παλαιότερο πάρκο της περιοχής μας, έχει έκταση είκοσι ( 20 ) στρεμμάτων, με πλούσιο φυτικό στοιχείο από πεύκα και άλλα δέντρα, που ξεχωρίζει και δεσπόζει στην ευρύτερη περιοχή και που επί πλέον είναι και συνοδευτικά της κατανυκτικότητας του εκκλησιαστικού χώρου.
Το 1982 επισκέφθηκα το πάρκο του Αγίου Γεωργίου στο Ριζαριό.


Από πολύ νωρίτερα το έτος 1978 είχα εκπονήσει αρχιτεκτονική μελέτη αναπλάσεων του πάρκου και το 1979 είχαμε εντάξει το έργο, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του Δήμου με πίστωση 600.000 δραχμών. Την εποχή αυτή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου είχε ένα μηχανικό και πέντε εργοδηγούς!
Είχαμε αρχίσει, στη βάση του συνταχθέντος σχεδίου, με το τεχνικό σύστημα της αυτεπιστασίας, με προσωπικό, συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου και με προσωπική επίβλεψη και επιστασία, εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης του χώρου από ξερά δέντρα και θάμνους, απομακρύναμε άχρηστα μπάζα και υλικά, μεταφέραμε και διαστρώσαμε υγιή χώματα, προβήκαμε σε περίφραξη του χώρου περιμετρικά, τοποθετήσαμε καινούργια και πλήρη παιδική χαρά, κατασκευάσαμε αγωγό υδρεύσεως με σκοπό την ύδρευση και την άρδευση του υφιστάμενου άλσους, όπως επίσης και υπόγειο αγωγό απορροής όλων των επιφανειακών νερών προς την βορειοανατολική πλευρά του άλσους.

Παντρεύεται ο Σταύρος Κατσιούλης



Παντρεύεται το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού ο Σταύρος Κατσιούλης του Χρήστου με την Ναταλία Βλαντιμίρ Καπακλή.
Κουμπάρα είναι η Σοφία Προυτσάλη.
Μετά τη στέψη θα ακολουθήσει γλέντι στην οικία τους, στο Βαλτινό.

επικοινωνιστε μαζι μας