Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Εκδηλώσεις για τον 15Αύγουστο στο Βαλτινό


Μια σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζονται για την παραμονή, αλλά και ανήμερα του 15 Αυγούστου στο Βαλτινό.
Με αφορμή το πανηγύρι της Παναγίας, (Κοίμηση της Θεοτόκου) ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος, αλλά και τα διάφορα Καφέ και ταβέρνες του Βαλτινού, διοργανώνουν μουσικοχορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Συγκεκριμένα: στις 14 Αυγούστου στο «CAFE ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΝΟ» θα εμφανιστούν οι τραγουδιστές Γιώργος Χρήστου με την Θάλεια Γιαννακοπούλου.


Ενώ στην ταβέρνα «Σούρτα Φέρτα» θα υπάρχει λαϊκή και δημοτική βραδιά με ζωντανή δημοτική και λαϊκή ορχήστρα.


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού διοργανώνει εκδήλωση, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στις 8 ώρα μ.μ στην κεντρική πλατεία Βαλτινού, όπου θα εμφανιστούν τα τοπικά χορευτικά τμήματα. Παράλληλα στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και λαογραφικού υλικού.

Κώστας Βότσιος. Ο ξυλογλύπτης του Βαλτινού




Ο συγχωριανός καλλιτέχνης - ξυλογλύπτης Κώστας Βότσιος συνεχίζει το καλλιτεχνικό του έργο και μετατρέπει κορμούς δένδρων σε έργα τέχνης. Το μεγάλο του μεράκι είναι να δημιουργεί χρηστικά αντικείμενα από κορμούς. Με ελάχιστα μέσα αλλά με πολύ μεράκι και διορατικότητα ψάχνει, βρίσκει, σκαλίζει και εκφράζεται δημιουργικά.


Ξύλα, που πολλοί τα θεωρούν άχρηστα και δεν τα χρησιμοποιούν ούτε και για καυσόξυλα, αυτός τα μετατρέπει σε κομψοτεχνήματα. Για παράδειγμα ένα στραβόκορμο και ροζιασμένο σφονδάνι ο ανεξάντλητος αυτός δημιουργός το μεταμόρφωσε σε μια ανθρώπινη βιβλική γενειοφόρο μορφή.
Στόχος του είναι, να δημιουργήσει έναν σύνολο έργων ικανό να σταθεί σε έκθεση και να τα παρουσιάσει στο πλατύ κοινό. Οψόμεθα...

επικοινωνιστε μαζι μας