Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ανεξέλεγκτη ρύπανση στο Βαλτινό.



Με άρθρο, του δημοσιογράφου Λάζαρου Μάμαλη, που φέρει τον τίτλο «Διαχρονική περιβαλλοντική στο Βαλτινό», αναφέρεται η εφημερίδα «ΕΡΕΥΝΑ» στο κυριακάτικο φύλλο της 2-12-2012.
Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στον συγκεκριμένο βιότοπο όπου τα τελευταία χρόνια ρυπαίνεται και μπαζώνεται από την ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών και σκουπιδιών.
Το σχετικό άρθρο έχει ως εξής:

«Διαχρονική περιβαλλοντική στο Βαλτινό
Την τελευταία δεκαετία ρυπαίνεται ένας από τους ελάχιστους υδροβιότοπους της περιοχής.
Ανοιχτή περιβαλλοντική πληγή αποτελεί στο δρόμο από Βαλτινό προς Διαλεκτό.
Του Λάζαρου Μάμαλη
Μια περιβαλλοντική πληγή η οποία είναι διαχρονική μιας και παραμένει ανοιχτή για τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια.
Πρόκειται για μια «αυτοσχέδια χωματερή» που λειτουργεί παράνομα λίγα μέτρα βόρεια του Βαλτινού. Δίπλα σε ένα υδροβιότοπο άγνωστοι εναποθέτουν συχνά- πυκνά, μπάζα, σκουπίδια ψόφια ζώα επιβαρύνοντας το περιβάλλον της περιοχής. Τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, στη συγκεκριμένη παράνομη χωματερή, ρίχνονται και χρησιμοποιημένες συσκευασίες φυτοφαρμάκων τα υπολείμματα τα οποία μεταφέρονται από το παρακείμενο ρεύμα για να καταλήξουν στον Πηνειό.
Ο συγκεκριμένος βιότοπος μπαζώνεται τα τελευταία χρόνια, από την ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών και σκουπιδιών.
Το ζήτημα δεν περιορίζεται μόνο στον πρώην Δήμο Καλλιδένδρου, αλλά είναι ευρύτερο. Μετά το κλείσιμο των χωματερών πληθαίνουν τα φαινόμενα της εναπόθεσης των μπαζών και σκουπιδιών σε διάφορα σημεία στην περιφέρεια του νομού. Παρά την κατά καιρούς, προσπάθεια να μπαζωθεί με χώμα το συγκεκριμένο σημείο και να δημιουργηθεί ένα τεχνητό ανάχωμα προκειμένου να μην υπάρχει πρόσβαση στους ασυνείδητους που ρίχνουν τα σκουπίδια, αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Μπορεί πρόσκαιρα να παρατηρείται… ύφεση αλλά μετά από λίγο καιρό και πάλι ρίχνονται στον υγροβιότοπο σκουπίδια, νεκρά ζώα και χρησιμοποιημένες συσκευασίες φυτοφαρμάκων».

επικοινωνιστε μαζι μας