Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Γνωριμία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με τον ποιητή Ηλία Κεφάλα



 Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Λογοτεχνικό εργαστήρι: Δημιουργική γραφή», το οποίο εκπονείται κατά το τρέχον σχολικό έτος 2012-2013 στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, με συντονίστριες καθηγήτριες τις φιλολόγους  Γεωργία Κολοβελώνη και Αλεξάνδρα Χιώτη, επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο ο διακεκριμένος συμπολίτης ποιητής Ηλίας Κεφάλας.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του για θέματα που αφορούν την ποίηση και να θέσουν σχετικά ερωτήματα.
Στόχος της συνάντησης, μεταξύ άλλων, ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές έναν αξιόλογο ποιητή και να συζητήσουν μαζί του για την ιδιαίτερη φύση και ιδιοσυστασία της ποίησης. Μπαίνοντας στο εργαστήρι του ποιητή, προβληματίστηκαν για την πράξη της συγγραφής και για το πώς ένα ποίημα, μέσα από αλλεπάλληλες ενδεχομένως γραφές, καταλήγει στην τελική μορφή του, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και η αρχική.
Έθεσαν στον ποιητή ενδιαφέροντα ερωτήματα, σε μια απροσχεδίαστη και αυθόρμητη συζήτηση, σχετικά με τα ερεθίσματά του για γραφή, τα πρώτα βήματά του στην ποίηση, τις συγγραφικές του προτιμήσεις. Ο κ.  Κεφάλας με τρόπο προσηνή και απλό απάντησε στα ερωτήματά τους και συνομίλησε μαζί τους για τη βαθύτερη ουσία της ποίησης και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. 

επικοινωνιστε μαζι μας