Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μια βόλτα με το ποδήλατο



Ανεβείτε στο ποδήλατο και κάντε μια μικρή εκδρομή ανάμεσα στα μονοπάτια και τη φύση που θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη!
Για μια εμπειρία που «αναδύεται» από σκηνές ταινίας, απομακρυνθείτε από τα λεωφορεία ή το αυτοκίνητο και δοκιμάστε να ποδηλατήσετε μέχρι τα γειτονικά χωριά.
Στα Τρίκαλα έχουμε λόγους να το κάνουμε αυτό… Έχουμε την παράδοση με το… μέρος μας. Τι σόι «μικρό Πεκίνο» είμαστε μια φορά κι ένα καιρό. Ας τιμήσουμε την παράδοση λοιπόν κι ας βγούμε από τα τείχη της πόλης αναζητώντας γνωστές ή ακόμη και άγνωστες κοντινές και μακρινές διαδρομές.
Άλλωστε, το ποδήλατο λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία, αφού ανεβάζει τη διάθεση, μέσα από την απελευθέρωση ενδορφινών στον οργανισμό. Αν το μυαλό σας είναι γεμάτο σκέψεις, πάρτε το ποδήλατο και κάντε ένα μικρό ταξιδάκι, το λέει και ο… γιατρός.
Σίγουρα, χρειάζεται προσοχή! Ειδικά μέχρι να απομακρυνθείς από τα… τείχη της πόλης. Βλέπετε, έχουμε την ατυχία να μην υπάρχουν ποδηλατόδρομοι στα Τρίκαλα. Ένας - δυο που έγιναν δεν οδηγούν με ασφάλεια εκτός πολεοδομικού ιστού.
Τώρα γίνονται κάποιες προσπάθειες από τη δημοτική αρχή οι οποίες ελπίζουμε, να δικαιώσουν και τις προσδοκίες μας. Κυρίως, το μεγαλεπήβολο σχέδιο για ένα περιφερειακό δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Καταρχήν, προβλέπεται η κατασκευή ενός ποδηλατοδρόμου από τα Τρίκαλα μέσω Πυργετού και Φωτάδα που θα καταλήγει στο πλατανόδασος του « Μπάτζιου». Ήδη η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί προορισμό για ποδηλάτες. Με την δημιουργία του ποδηλατοδρόμου δεν θα τον προσεγγίζουν μόνο οι μυημένοι αλλά και οι αρχάριοι καθώς θα υπάρχουν και η ασφάλεια και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις, για μια ποδηλατάδα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έχουν την ίδια αξία τόσο το ταξίδι, όσο και ο προορισμός…

Του Λάζαρου Μάμαλη

επικοινωνιστε μαζι μας