Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αλησμόνητες φυσιογνωμίες του χωριού. Ευθύμιος Καραθανάσης



Έχουν περάσει σχεδόν τρεισήμισι χρόνια από τότε που ο αγαπητός, φίλος και συγχωριανός μας, Ευθύμιος Καραθανάσης πέρασε στην αιωνιότητα…
Ο Ευθύμιος Καραθανάσης υπήρξε μια εμβληματική και έντονη προσωπικότητα, του χωριού μας. Ήταν ένας άριστος οικογενειάρχης, αν και δεν πρόλαβε να χαρεί την οικογένειά του, καθότι το πεπρωμένο, φυγείν αδύνατο…
Έτσι, δυστυχώς, είναι η ζωή και η μοίρα του ανθρώπινου γένους.
Βιάστηκε όμως πολύ ο Θύμιος, πάρα πολύ, να φύγει και να πάει στην αιωνιότητα.
Ο Ευθύμιος Καραθανάσης του Ηλία και της Στεφανίας γεννήθηκε το 1957 στο Βαλτινό και πέθανε 30 Δεκεμβρίου 2009, σε ηλικία 52 ετών. Παντρεμένος με την Σοφία Μπάλτου απόκτησαν τρία παιδιά τον Ηλία, την Στεφανία και τον Νίκο.
Ήταν Πυροσβέστης στο επάγγελμα και από τους πιο ευσυνείδητους, έντιμους, εργατικούς και πρόσχαρους ανθρώπους του χωριού.
Δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκεται κοντά μας. Έφυγε, και πέταξε σε κόσμους άλλους, σε ιδανικούς, ολόφωτους, μεγάλους, αγγελικούς και παραδεισένιους κήπους.
Η μορφή του όμως, θα αντικαθρεφτίζεται πάντοτε μπροστά μας, σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε, τον ζήσαμε και τον αγαπήσαμε, και μέσα από γαλήνια νερά, θα μας χαμογελάει πάντα με εκείνο το αιώνιο εφηβικό χαμόγελό του. 
Εμείς όλοι, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Θα τον θυμόμαστε όλοι μας με τις καλύτερες αναμνήσεις. Όχι μόνο για τον καλό του χαρακτήρα, όχι μόνο για το ανεπανάληπτο χιούμορ του, όχι μόνο για την ειλικρίνειά του, αλλά προπαντός και για την παντοτινή του επιθυμία να προσφέρει στα κοινά, να βοηθάει και να εξυπηρετεί όποιον είχε ανάγκη.
Θα στέκει πάντα μπροστά μας ως απλός, ως γλυκύς, κι ως ευπρόσιτος φίλος, και θα μας λείπει η μορφή του και ο όμορφος χαρακτήρας του. Πάντα στις παρέες μας συχνά - πυκνά τον θυμόμαστε και τον αναφέρουμε, αναπολώντας εκείνες τις υπέροχες στιγμές, που με το χιούμορ του μας γέμιζε αισιοδοξία, γέλιο και χαρά.
Βέβαια, εκεί που βρίσκεται, δεν είναι μόνος. Θα είναι με πολλούς άλλους συγχωριανούς και φίλους και θα έχουν τις δικές τους παρέες.
Αλλά μας την "κοπάνισε" απροσδόκητα, ο Θύμιος. Έφυγε νέος… 
Σε πείσμα του θανάτου θα ζει στις σκέψεις και στις καρδιές μας. 


επικοινωνιστε μαζι μας