Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Απεβίωσε ο Νικόλαος Καλαμπάκας του Ευαγγέλου



Απεβίωσε την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, ο συγχωριανός μας Νικόλαος Καλαμπάκας του Ευαγγέλου και της Φανής σε ηλικία 70 ετών. Ο Νικόλαος Καλαμπάκας γεννήθηκε στο Βαλτινό το 1943, ήταν παντρεμένος με την Δήμητρα το γένους Νικολάου Τσαγαλιώτη και απόκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Ευάγγελο, την Φανή, τον Κωνσταντίνο και τον Χρήστο.

Απεβίωσε ο Αθανάσιος Κουφοχρήστος του Χρήστου



Απεβίωσε την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, ο συγχωριανός μας Αθανάσιος Κουφοχρήστος του Χρήστου και της Σταμούλως, σε ηλικία 75 ετών. Ο Αθανάσιος Κουφοχρήστος γεννήθηκε στο Βαλτινό το 1938, ήταν παντρεμένος με την Βάϊα, το γένους Στέργιου Κλιάκου και απόκτησαν τρία παιδιά, τον Χρήστο, την Ευαγγελία και την Σταματία.

«Αισιοδοξία» Η φωτεινή πλευρά της ζωής



Η αισιοδοξία είναι η στάση που έχουν οι άνθρωποι που τους εμποδίζει να πέσουν σε απάθεια, απελπισία ή κατάθλιψη όταν αντιμετωπίζουν μια δυσκολία. Τεχνικά ορίζεται ως ο τρόπος που έχουν να ερμηνεύουν στον εαυτό τους τις αποτυχίες τους και τις επιτυχίες τους. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι πιστεύουν πως μια αποτυχία οφείλεται σε παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν με διαφορετική προσέγγιση, ώστε την επόμενη φορά να έρθει η επιτυχία. Βλέπουν δηλαδή την αναποδιά ως κάτι που μπορεί να διορθωθεί και θεωρούν πως το εμπόδιο δεν οφείλεται σε κάποιο προσωπικό τους μειονέκτημα από το οποίο δε μπορούν να ξεφύγουν. Η φωνή μέσα τους λέει: «Η τακτική που χρησιμοποιώ είναι λάθος». Αντίθετα με τον απαισιόδοξο, που η διανοητική στάση του τον οδηγεί στην απελπισία, στον αισιόδοξο ξυπνά την ελπίδα.



Οι μεγάλοι του πνεύματος την όρισαν ως εξής:

επικοινωνιστε μαζι μας