Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Βαλτσινιώτικες αναμνήσεις από την εμποροπανήγυρη των Τρικάλων


Ξεκίνησε και φέτος, η εμποροπανήγυρη των Τρικάλων και για άλλη μια χρονιά άνοιξε τις πύλες της στο κοινό.  Η εμποροπανήγυρη, όπως κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης για τους επισκέπτες και διαρκεί μια εβδομάδα.
Πέρα από την εμπορική και οικονομική διάστασή της υπάρχει και αυτή, της ευκαιρίας διεξόδου, για μια βόλτα και ενός ευχάριστου διαλείμματος των επισκεπτών, από την μονότονη και δύσκολη καθημερινότητά τους.
Σε μια περιπλάνηση παλαιότερων εποχών, ανάμεσα στα εμπορικά περίπτερα, στις ταβέρνες, στους Φαρσαλινούς χαλβάδες, στα λούνα παρκ, συναντήσαμε και Βαλτσινιώτες που επισκέφθηκαν ή συμμετείχαν ως πανηγυριστές στο παζάρι.


Πριν από μια δεκαετία, ο Κώστας Βότσιος με την ψησταριά - ταβέρνα, που έφερε την επωνυμία «ΤΟ ΒΑΛΤΙΝΟ», εξυπηρετούσε για μία εβδομάδα τους επισκέπτες του πανηγυριού, πουλώντας τα λαχταριστά σουβλάκια και λουκάνικα.


Ενώ ο ζωέμπορας Κώστας Βαγγελός με τον γιό του Γιάννη Βαγγελό διέθεταν την πραμάτεια τους (αρνιά, πρόβατα κλπ) στη ζωαγορά προς πώληση.



Και φυσικά πολλοί είναι οι Βαλτσινιώτες που επισκέπτονται κάθε χρόνο το Τρικαλινό παζάρι, κάνουν τα ψώνια τους, απολαμβάνουν τα διάφορα εδέσματα του πανηγυριού και διασκεδάζουν με τα παιχνίδια του λούνα παρκ.


επικοινωνιστε μαζι μας